Thessa Faassen van TheSmile.
Thessa Faassen van TheSmile. (Foto: aangeleverd)

Van beugelbekkie tot mondhygiënist

Corona heeft haar niet tegen gehouden om een nieuwe uitdaging aan te gaan. Integendeel. Met veel enthousiasme en een bijpassende glimlach heeft mondhygiënist Thessa Faassen onlangs haar eigen praktijk in Schagen geopend, TheSmile. In een hypermoderne behandelkamer oefent ze, ook in avonden en het weekend, haar zo geliefde vak uit. Al op jonge leeftijd wist ze het namelijk zeker, ik word mondhygiënist. En zo geschiedde.

Inmiddels is ze alweer vijftien jaar (officieel) mondhygiënist.“Als je het mij vraagt, moet het leuk zijn om naar de mondhygiënist te gaan. Je moet je er fijn voelen. Daarom heb ik mijn praktijk TheSmile ook met veel zorg ingericht en heb ik niet voor niets de Lamborghini onder de stoelen staan. Met een gezonde en mooie smile weer naar buiten gaan. Dat is het doel.”

Gezellig

Jarenlang was ze zelf een beugelbekkie en in tegenstelling tot haar leeftijdsgenootjes vond ze dit totaal niet erg. “Bij de praktijk van de orthodontist waar ik onder behandeling was, was het namelijk ontzettend gezellig. De mensen die er werkten hadden zoveel plezier in hun werk, ze straalden. Dat wil ik ook.” Het is dan ook niet gek dat ze in die praktijk haar eerste ervaringen in het vak opdeed. “Op mijn zestiende mocht ik er al helpen om de beugels eruit te halen. Ik was verkocht. Na de middelbare school startte ik direct met de Hbo-opleiding tot mondhygiënist.”

Waarom een afspraak maken?

Volgens Thessa vragen veel mensen zich af waarom ze naar een mondhygiënist moeten wanneer ze ook elk half jaar naar de tandarts gaan. "Een gezonde en schone mond wil iedereen, toch? Daar moet je zelf moeite voor doen door twee keer per dag, (minimaal) twee minuten per keer alle tanden en kiezen te poetsen. Maar er is meer nodig. En daar kom ik, als mondhygiënist, om de hoek kijken. Een afspraak met de mondhygiënist is ter preventie. Zie het als een bonus voor jouw mondgezondheid. Wat een schoonheidsspecialist voor jouw huid doet, doet de mondhygiënist voor je gebit. Of bijvoorbeeld die APK-keuring voor je auto. Even een check, even wat onderhoud en je kan weer schoon en fris de weg op.”

"Wist je trouwens dat de meeste zorgverzekeraars de behandelingen geheel of gedeeltelijk vergoeden? En voor kinderen en jongeren tot en met 18 jaar zijn de afspraken gratis. Genoeg redenen om eens langs te komen dus!” www.thesmile.nu