Jaap & Erica Broers van Imkerij Regina.
Jaap & Erica Broers van Imkerij Regina. (Foto: aangeleverd)

Lokale honing bij Imkerij Regina

SCHAGERBRUG - In de Honingwinkel van Imkerij Regina aan de Ruigeweg 92 te Schagerbrug worden diverse soorten honing verkocht. De meest bekende honing van Regina is de ‘Bloemenhoning uit Schagen en omstreken’.

Er is veel vraag naar deze lokale honing. Deze honing komt uit de kasten die Imkerij Regina in deze streek heeft staan. Andere soorten in de Honingwinkel zijn o.a. Zonnebloemhoning, Eucalyptushoning, Heidemelange-honing, Lindehoning en Acaciahoning. Tevens hebben wij ‘honingproeverijtjes’ in leuke cadeauverpakking.

Een ander belangrijk bijenproduct is Propolis, in Nederland minder bekend, maar in het buitenland een populair product. Propolis is een natuurlijk antibioticum voor de bijen en een wondermiddel voor de mensen! Het ondersteunt het immuunsysteem en verhoogt de weerstand tegen ziektes en virussen. Propolis wordt toegepast voor zowel inwendig als uitwendig gebruik in bijvoorbeeld tinctuur, tabletten, zalf, shampoo. In de Honingwinkel zijn diverse van deze producten te koop. Bij de Honingwinkel van Regina kunnen hobby-imkers ook terecht voor alle imker-benodigdheden zoals tabak, bijenwas, raampjes en meer.