Hoe gaat het met onze kinderen?
Hoe gaat het met onze kinderen? (Foto: Aangeleverd)

Doe mee aan Kindermonitor 2021

HEERHUGOWAARD - GGD Hollands Noorden is op zoek naar ouders van kinderen tot twaalf jaar die willen meedoen aan de Kindermonitor 2021.

Op www.kindermonitorhn.nl kunnen zij tot eind mei een vragenlijst invullen over de gezondheid, welzijn een leefstijl van hun kinderen. Alle deelnemers maken kans op een bol.com waardebon van € 10,- of één van de vier weekendjes weg ter waarde van € 250,-.

Vragenlijst

Het is de derde keer dat GGD Hollands Noorden dit grootschalig onderzoek naar de gezondheid en leefstijl van nul- tot en met elfjarigen uitvoert in opdracht van de gemeenten in Noord-Holland Noord. De vragen gaan onder meer over lichamelijke en psychische gezondheid, corona, thuissituatie, sporten en bewegen, opvoeding, vrijetijdsbesteding, voeding, huilgedrag, gebruik van gezondheidszorg, houding ten opzichte van genotmiddelen en beeldschermgebruik en bespreekbaarheid seksualiteit. De GGD voerde in 2016 en 2011 een soortgelijk onderzoek uit en kan de de uitkomsten dus vergelijken. Daardoor zijn veranderingen in de gezondheid, het welzijn en de leefstijl van kinderen op te sporen. Zeker in tijden van corona is dit inzicht in de gezondheid onmisbaar. De resultaten van het onderzoek helpen de gemeenten en de GGD bij het opstellen en uitvoeren van het jeugd- en gezondheidsbeleid.