Sport en Spelmiddag: meester Steven (l) doet ook mee met het touwtrekken.
Sport en Spelmiddag: meester Steven (l) doet ook mee met het touwtrekken. (Foto: Aangeleverd)

Sportief afscheid Meester Steven

HEERHUGOWAARD - Meester Steven de Wit nam woensdag 21 april na ruim tien jaar afscheid als directeur van basisschool de Zeppelin.

Deze dag liet de school, ondanks alle richtlijnen en regels, natuurlijk niet zomaar voorbij gaan. Alle leerkrachten en heel veel kinderen waren gehuld in 'foute' (jaren tachtig) sportkleding. Het werd een 'Sport en Spel met Steven'-dag. "Steven is ontzettend sportief, vandaar dat hij lekker moest sporten deze dag, samen met alle kinderen van de school", vertelt juf Lisette Norder.


"De klassen deden gescheiden van elkaar (volgens de richtlijnen), allerlei (oud-Hollandse) spelletjes op het schoolplein samen met meester Steven. Dat gebeurde onder begeleiding van de gymdocenten Aafke, Milou en Gwen. Na het bewegen overhandigde elke groep een zelfbedacht klassencadeau aan Steven en natuurlijk trakteerde hij.


Wat een sportief afscheid als dank voor vele mooie jaren! Met juf Jorinde als zijn opvolgster hoeft hij zich geen zorgen te maken over de toekomst van de Zeppelin."

De laatste werkdag van meester Steven.