De KWF-collectebussen zijn voorzien van een QR-code; zo wordt doneren nóg eenvoudiger.
De KWF-collectebussen zijn voorzien van een QR-code; zo wordt doneren nóg eenvoudiger. (Foto: Archief)

KWF dringend op zoek naar collectanten in Heerhugowaard

Algemeen

HEERHUGOWAARD - Een team van vrijwilligers zet zich in de gemeente Heerhugowaard jaarlijks in tijdens de landelijke collecteweek van KWF Kankerbestrijding. Joke Groot is coördinator van het Heerhugowaards collecteteam: “Met wat extra KWF- collectanten kunnen we zoveel meer bereiken.”

“Wij vinden het belangrijk dat we dit goede werk ook voor de komende jaren veilig kunnen stellen”, vertelt Joke. “Waar het team sinds een aantal jaren tegen aanloopt, is dat het aantal collectanten terugloopt. Door dit tekort wordt er in meerdere delen van Heerhugowaard niet of nauwelijks gecollecteerd. Daar vallen bijvoorbeeld de wijken Broekhorn, Butterhuizen 1 en 2, Rivierenwijk, Edelstenenwijk en Molenwijk onder. Daarom zijn we dringend op zoek naar collectanten, wijkhoofden en coördinatoren. We zoeken enthousiaste vrijwilligers, die een bijdrage wil leveren aan de missie van KWF: minder kanker, meer genezing en een betere kwaliteit van leven voor kankerpatiënten.” 

Help je mee?

Het bestuur in Heerhugowaard kan, binnen de afspraken met KWF Kankerbestrijding, zelf invulling geven aan het werk. De collecte wordt jaarlijks gehouden in de eerste volle week van september. Voor dit jaar is dat in de periode van 5 tot 11 september. Wil je je Inzetten voor KWF Kankerbestrijding? Neem dan contact op met Joke via kwf.heerhugowaard@hotmail.com of bel 072-5745745 of 06-30279222.