Astori Amsterdam met Sterre Konijn, Vincent van Amsterdam, James Oesi en Wiesje Nuiver.
Astori Amsterdam met Sterre Konijn, Vincent van Amsterdam, James Oesi en Wiesje Nuiver. (Foto: Merlijn Doomernik)

'Willibrordus Draait Door gaat door, veilig binnen in mooie Cultuurkoepel'

REGIO/HEILOO - Cultuurkoepel Heiloo is ook de organisator van het festival Willibrordus Draait Door. Op de proef gesteld. Dat mag je het wel zeggen over de afgelopen anderhalf jaar in de cultuursector.

Opening culturele seizoen in Heiloo

DOOR ED BAUSCH EN DONALD ESSER

Het tekent de organisatoren, dat ze toch ieder moment dat het kon de deuren hebben opengezet. Steeds weer schuiven. Bekend was al eerder, dat Willibrordus Draait Door zou doorgaan als een buitenevenement en wel van vrijdag 3 tot en met zondag 5 september. Die data blijven ongewijzigd, maar door de onzekerheden is nu toch besloten om alleen concerten in de grote Cultuurkoepel te doen. 


"Daar kan alles veilig, op anderhalve meter. Dat weten we zeker”, zegt Leo Gouwerok. “En dan moeten we gewoon vertrouwen op volgend jaar. Het is wel zo, dat we de ingeslagen weg naar een meer klassiek georiënteerd festival dan doorzetten. Dat is echt de gedachte voor de toekomst, naast natuurlijk de ingrediënten die passen bij het GGZ-terrein waarop we zijn gevestigd.”

Klassieke werken

Met ‘Willibrordus Draait Door gaat Klassiek’ opent de Cultuurkoepel in Heiloo het culturele seizoen. In de prachtige Cultuurkoepel kunnen belangstellenden volop genieten van grote klassieke werken, uitgevoerd door een verscheidenheid aan koren, orkesten en artiesten.

Programmering

Vrijdag 3 september de Carmina Burana ‘O Fortuna’ van Carl Orff, uitgevoerd door het Oratoriumkoor Heiloo en het Promenade Orkest onder leiding van Paul Waerts.

Hilarische versie Figaro

Zaterdag 4 september is het genieten van het Noordhollands Jeugdorkest met de suite Sheherazade van Nikolai Rimski-Korsakov, de Ouverture “Die Hebriden’ van Felix Medelssohn-Barholdy en van Philip Venema ‘Huvamenta’, het Orkest van de Achttiende Eeuw met Mozart’s Serenade ‘Gran Partita’, Astori Amsterdam met Tango in het Nederlands, ‘Ode aan Piazzolla’, Lavinia Meijer, de meest veelzijdige harpiste van deze tijd met onder andere werk van Philip Glass. Zaterdag ook de hilarische Nederlandse versie van Mozart’s Nozze di Figaro met onder andere Johannette Zomer en Frans Fiselier. 

Opera voor Dummies

Zondag 5 september het Aristos Quartet, een internationaal kwartet gevestigd in Den Haag. De leden komen uit Nederland, Frankrijk en Oezbekistan. Zij traden op tijdens onder meer het Grachtenfestival, Festival Classique en Delft Kamermuziekatelier, in Duitsland, Roemenië, Schotland, Frankrijk en Spanje. En Céline Janssen met de verrassende Opera Voor Dummies, toegankelijk voor iedereen én je leert er ook nog wat van. Rond de voorstellingen is er een hapje en een drankje bij Keuken met Karakter en Herberg Jan.


Winkelcentrum 't Loo biedt tijdens de optredens ook een drankje aan. Kijk voor tijden van optredens en toegangsbewijzen - alleen online verkrijgbaar - op www.

willibrordusdraaitdoor.nl.

Figaro.
Aristos Kwartet.