Younes Daari, hier nog in het shirt van Hovocubo, keert terug naar FC Marlène.
Younes Daari, hier nog in het shirt van Hovocubo, keert terug naar FC Marlène. (Foto: Sander Kaaij)

FC Marlène blij met terugkeer Daari

HEERHUGOWAARD - Eredivisionist FC Marlène kan komend seizoen weer beschikken over Younes Daari. Dat zijn de club en de speler overeengekomen. Daari komt over van Hovocubo en keert terug bij de club waar hij een groot gedeelte van de jeugdopleiding genoot.

Voor Daari voelt de terugkeer bij FC Marlène als thuiskomen. “Ik kom zelf uit Alkmaar, kan weer voetballen met mijn oom Mo Darri en ben blij terug te zijn. Van de spelers hoorde ik ook al heel positieve verhalen over de club. Niet alleen over de selectie, maar ook over het nieuwe bestuur en de organisatie. Er groeit hier duidelijk wat moois en ik ben gelukkig en trots dat ik daar deel van mag uitmaken.”

Topscorer

Daari speelde eerder bij FC Marlène in de O17, O19 en Jong FC Marlène en ging daarna voor zijn kansen bij HV/Veerhuys. Hij bleef daar vele jaren, zelfs toen de club degradeerde. Hij had een grote rol in de promotie en in het jaar daarop kroonde Daari zich tot topscorer van de Eredivisie door in zestien wedstrijden liefst 32 keer te scoren. Dat hadden er nog meer kunnen zijn ware het niet dat de competitie werd afgebroken door de coronacrisis. Het leverde een overstap op naar landskampioen Hovocubo, maar ook daar duurde de competitie dit seizoen slechts enige weken. Namens het bestuur laat voorzitter Ruud Nolten weten blij te zijn met de komst van Daari. "Younes heeft ook goede aanbiedingen uit het buitenland gehad, maar kiest ervoor om bij zijn familie in Nederland te blijven. Dat toont ook zijn karakter. Younes verkiest sportiviteit en de familie boven het geld en dan weet je gelijk als bestuur dat je de juiste keuze hebt gemaakt. Wat dat betreft is hij een voorbeeld voor andere spelers en versterkt het de teamgeest waar wij zo naar streven.”