Wie was Cees de Steentijdman?
Wie was Cees de Steentijdman? (Foto: Provincie Noord-Holland)

Wie was eerste Noord-Hollander?

REGIO - In 1990 werden tijdens een opgraving in West-Friesland de botten van de eerste Noord-Hollander gevonden: Cees de steentijdman. Wie was hij? Beluister de podcast en ontdek het!

Cees de steentijdman leefde zo ongeveer 2.500 jaar voor Christus. Op basis van zijn botten en de kennis van de tijd waarin hij leefde, is in archeologiecentrum en -museum Huis van Hilde in Castricum een levensechte reconstructie van hem te zien.

Jager en verzamelaar

Podcastmaker Rolien Magendans gaat op zoek naar deze allereerste Noord-Hollander met Rob van Eerden, archeoloog en projectleider van Huis van Hilde. Van Eerden vertelt onder meer dat Cees leefde in de overgangsperiode tussen jager en verzamelaar en iemand die een vaste verblijfsplaats had.


Hoe en met wie leefde de steentijdman precies, hoe zag Noord-Holland er toen uit, en hoeveel andere Noord-Hollanders waren er in deze periode?

Jouw vraag in de podcast

In de podcast Jouw Noord-Holland zoekt host Rolien Magendans het antwoord op de leukste vragen over Noord-Holland. Dus, wat wil jij weten over Noord-Holland? Heb je een vraag over verkeer of milieu? Over windmolens of geschiedenis? Over werk of klimaat? Stuur hem in en wie weet gaat Rolien op pad om het antwoord op jouw vraag uit te zoeken!


Nieuwsgierig? Kijk en luister op

www.noord-holland.nl/podcast.