Pubers en hun mobiele mediagebruik; een hele uitdaging voor veel ouders.
Pubers en hun mobiele mediagebruik; een hele uitdaging voor veel ouders. (Foto: Stockfoto)

'Je puber online. Wat moet je weten?'

REGIO - Jongeren zijn er maar druk mee: WhatsApp, Instagram, Snapchat, gamen. Sociale media heeft een grote aantrekkingskracht; jongeren kunnen uren naar schermen kijken. Ook ouders brengen veel tijd door achter een scherm. Dit geeft vaak veel plezier, maar soms zitten er ook mindere leuke kanten aan het gebruik van sociale media. Denk hierbij sexting, cyberpesten en challenges. Hoe houd je online zijn leuk voor je puber en voor jezelf? Hoe houd je als ouders toezicht? Wat laat je toe en wat niet? Waar liggen de grenzen?

GGD Hollands Noorden organiseert donderdag 3 juni van 20.00 tot 21.00 uur de online bijeenkomst 'Je puber online. Wat moet je weten?', over de leuke en minder leuke kansen van het mediagebruik van pubers. Tijdens gratis deze online bijeenkomst neemt Bamber Delver, expert op het gebied van jongeren en media, je mee in de digitale belevingswereld van jongeren. Je krijgt een goede indruk wat jongeren leren op sociale media, maar ook waar ze juist op moeten letten. Daarnaast krijg je als ouder tips en handvatten hoe je kunt omgaan met de uitdagingen die dit met zich meebrengt. Ouders kunnen zich voor deze online bijeenkomst aanmelden via www.ggdhollandsnoorden.nl.

Vragen over opvoeden?

Blijf je met vragen zitten, bel dan met GGD HN via 088-0100550 voor het maken van een (online) afspraak met een opvoedadviseur. Mailen kan ook via positiefopvoeden@ggdhollandsnoorden.nl. Meer informatie over opvoeden is te vinden op www.positiefopvoeden.nl (regio Noord-Holland-Noord) en www.ggdhollandsnoorden.nl. Deze bijeenkomst wordt mogelijk gemaakt door de gemeenten in de regio Alkmaar, Kop van Noord-Holland en West-Friesland en GGD HN.