Sven en Quinn gaan ervoor! 'Wij willen dat iedereen die kanker krijgt hiervoor een goede behandeling krijgt en het leven weer kan oppakken.'
Sven en Quinn gaan ervoor! 'Wij willen dat iedereen die kanker krijgt hiervoor een goede behandeling krijgt en het leven weer kan oppakken.' (Foto: Aangeleverd)

Quinn en Sven (11) in actie voor KWF

HEERHUGOWAARD - Quinn en Sven (beiden elf jaar) hebben samen met hun moeders Anne-Marie van Dorsselaer en Anneke Ligthart-Boots een actie opgezet voor het goede doel. Met zijn vieren willen ze geld inzamelen in de strijd tegen kanker. Nu er vanwege corona geen grote evenementen kunnen worden georganiseerd, doen ze dit via de KWF-thuismarathon.

Waardse tieners lopen met hun moeders Thuismarathon

"Helaas weten wij uit ervaring hoe stom de ziekte kanker is en hoeveel pijn en verdriet mensen en hun omgeving daarvan hebben", vertellen de Heerhugowaardse tieners Sven en Quinn. "Daarom willen wij dat iedereen die kanker krijgt hiervoor een goede behandeling krijgt en het leven weer kan oppakken zoals Svens moeder Anneke, en er niemand zoals Quinn zijn opa meer aan kanker komt te overlijden."

Steentje bijdragen

De jongens kwamen via een kennis die ernstig ziek is en ook al veel geld heeft opgehaald op het idee om ook hun steentje bij te dragen. In plaats van hem te sponsoren, bedachten de jongens dat het ook erg leuk zou zijn om zelf iets te ondernemen.

Beduusd

Twintig kilometer wandelen vonden de mannen wel een mooie uitdaging. "Ze dachten daarbij zo'n 250 euro te kunnen ophalen, een heel mooi bedrag vonden we!", aldus hun moeders. "Maar nadat we de actie online gezet hebben was dat bedrag al binnen een uur behaald! Een beetje beduusd van alle reacties hebben we het streefbedrag toen maar verhoogd, en dat hebben we zelfs nóg twee keer kunnen doen. Op dit moment zitten we al bijna op 2.200 euro!"

Stomme ziekte

Anne-Marie: "We zijn ontzettend blij met alle lieve reacties en donaties voor onze KWF Thuismarathon, wat overweldigend om in zo'n korte tijd zoveel geld op te halen om mee te helpen om die stomme ziekte een halt toe te brengen! Namens ons alle vier bedanken we alle gulle gevers voor hun donatie!"

Aanmoedigen

Het viertal gaat zaterdag 15 mei een tocht van twintig kilometer wandelen in Heerhugowaard en omgeving. Anneke: "We starten 's morgens om 09.30 uur vanaf de Bremlaan en hopen rond 15.30 uur op ons eindpunt (Coryluslaan) te finishen. Mocht u tijd of zin hebben, dan vinden we het heel leuk om u bij de start, finish of tijdens de route ergens tegen te komen als aanmoediging."

Steun het viertal

Meer donaties voor het KWF zijn uiteraard ook van harte welkom! De actiepagina van Sven, Quinn en hun moeders is te vinden op acties.kwf.nl/fundraisers/QuinnSven/kwf-thuismarathon.

Anne-Marie en Quinn en Anneke en Sven hebben een missie: geld inzamelen voor onderzoek naar kanker.