De ultieme ontspanning was nog nooit zo dichtbij.
De ultieme ontspanning was nog nooit zo dichtbij. (Foto: Adobe Stock)

Genieten van de sterrenhemel in een hottub in je eigen tuin

Een goed glas wijn in de hand en een borrelhapje op tafel. Het uitzicht: een schitterende sterrenhemel. Je komt helemaal tot ontspanning, en dat in je eigen achtertuin. Maak kennis met de houtgestookte hottub!

Wil je graag het hele jaar door makkelijk en snel ontspannen? Ontdek de houtgestookte hottub. Die zijn de laatste tijd enorm in trek. De hottub vindt zijn oorsprong in Scandinavië, waar het op traditionele wijze werd gestookt via een interne of externe kachel. De klassieke hottubs zijn gemaakt van romantisch, stevig hout.

Een hottub is niet zo duur als je misschien zou denken; vanaf € 1.500,- heb je een mooi exemplaar voor twee personen. Hottubs komen in alle soorten en maten: van hout en kunststof tot aluminium en glasvezel. Als je in een zonnige bui bent, kun je zelfs voor een opblaasbaar exemplaar gaan.


Onderhoud

Een houtgestookte hottub vergt veel onderhoud. Om te voorkomen dat de hottub gaat lekken, moet er altijd water in blijven staan. Dat is lastig in de winter, want het water kan bevriezen. Kunststof hottubs zijn een stuk makkelijker schoon te maken. Daarnaast heeft een kunststof hottub een isolerende wand, waardoor het water langer warm blijft. Ook qua vorm is er veel mogelijk. Kijk vooral wat er goed bij jouw tuin past.


De hottub verwarmen

Qua verwarming kun je kiezen uit een interne of een externe kachel. Een interne kachel maakt het water sneller warm, maar neemt meer ruimte in. Het gevolg is dat je minder zitruimte hebt. Bij een externe kachel duurt het langer voordat het water volledig warm is. Daarentegen heb je hierbij geen last van ruimtegebrek. Naast een in- en externe kachel is het mogelijk om de hottub via gas of op elektrische wijze te verwarmen. Let wel; dit is duurder dan een sfeervolle houtkachel.

Afgeschermd genieten

Wil je graag in privacy ontspannen? Plaats de hottub dan op een plekje waar je afgeschermd kunt genieten. Je zou de hottub onder een afdak kunnen plaatsen. Onder een boom is geen handige plek, want dan kunnen er bladeren in het bad vallen. Je kunt ook kiezen voor een verplaatsbare hottub. Deze zijn net zo makkelijk en prettig in gebruik. Houd er verder rekening mee dat het water van een hottub regelmatig moet worden ververst. Per stooksessie ben je zo'n 1.500 liter water kwijt. Met behulp van cloortabletten, een filter of een pomp kun je het water langer gebruiken. Maak jouw sfeervolle eyecatcher af met onderwaterverlichting en bubbels.

Afbeelding
Maak het af met onderwaterverlichting en bubbels.