Rodi Groep zet verder in op lokale media

De Rodi Groep neemt verschillende edities van DPG Media over. Het proces verloopt in diverse fasen en betreft de eigen uitgeverij Rodi Media, dochteronderneming Uitgeverij West Media en de nog op te richten uitgeverij DWF Media in het oosten van het land.

Vanuit de samenwerking binnen AdLocal zijn gesprekken gevoerd tussen DPG Media en lokale uitgeverijen over wie het beste de lokale huis-aan-huiskranten kan exploiteren. Zodat deze kranten hun rol in de maatschappij zo lang mogelijk kunnen blijven vervullen.

De conclusie is dat huis-aan-huiskranten de beste toekomst tegemoet gaan bij partijen die zich in print en online het beste focussen op de lokale nieuwsvoorziening. Lokale communicatie blijft een grote rol spelen in het dagelijks leven en lokale media zijn en blijven een sterke schakel in het beweging brengen en verbinden van de lokale inwoners, bedrijven, instanties en gemeenten.

Rodi Media neemt met de eigen uitgeverij het Alphens Nieuwsblad en Gouwe Koerier over. De gezamenlijke oplage is ruim 70.000 exemplaren. Intensieve samenwerkingen met DUIC, Stedendriehoek en De Burg zorgen ervoor dat de activiteiten flink worden uitgebreid naar andere regio’s.

De kranten in Vlaardingen, Schiedam en Rijswijk komen in handen van West Media. Die in Apeldoorn, Deventer en Zutphen gaan naar Stedendriehoek. Uitgeverij De Brug gaat de kranten in Zwijndrecht en Hendrik Ido Ambacht uitbrengen. Tenslotte worden de huis-aan-huiskranten Huis aan Huis Enschede, Hengelo's Weekblad, Weekblad Almelo, Hof van Twente en Rijssen/Holtens Nieuwsblad (de zogeheten Tubantia-uitgaven van DPG) straks onder de paraplu van het nog op te richten DWF Media uitgebracht.