Een zwemvijver kan je goed integreren in de bestaande tuin.
Een zwemvijver kan je goed integreren in de bestaande tuin. (Foto: Koi, Vijver & Fishing Dirkshorn)

Koi, Vijver & Fishing Dirkshorn

DIRKSHORN – Bij Koi, Vijver & Fishing kunnen belangstellenden terecht voor vijvervissen, waaronder goudvissen, goudwindes, sarasa's, shubunkin, steuren en graskarpers. Ook voor een uitgebreid assortiment waterplanten. Het bedrijf is gespecialiseerd in aanleg en onderhoud van zwemvijvers.

Een vijver is rustgevend

Eigenaar Brian Bing vertelt over de praktische kanten van een zwemvijver. "Een zwemvijver kan je goed integreren in de bestaande tuin. Het is esthetisch verantwoord, je hebt geen 'blauwe vlek' in je tuin, het water is helder zonder dat je gebruik maakt van chemicaliën, het vergt weinig onderhoud en verbruikt minimaal vier keer minder energie."

In het zwemgedeelte zijn geen vissen en planten. Salamanders komen wel voor in die sectie, met name in het voorjaar vanwege de voortplanting. In de zomer zijn ze weer verdwenen. Planten worden gebruikt voor de zuivering van het water en staan in verbinding met het zwemgedeelte. Waar de locatie aan moet voldoen? Bing: "We komen altijd de tuin bekijken op beschikbare ruimte, hoogteverschil en de hoeveelheid bomen die eventueel geruimd moeten worden. Ook het grondwaterpeil wordt bekeken, omdat we op een droge grond moeten werken. De aanleg duurt twee tot drie weken voor een natuurlijke zwemvijver, en één week extra voor een gemetselde vijver. Een bouwvergunning is niet nodig." In ecologische zwemvijvers zuiveren planten met holle stengels, zoals riet en kalmoes, het water op een natuurlijke wijze. Het zwemwater wordt via een pomp in een constante stroom door het ecologisch filter geleid. Zwemmen met zonnebrandcrème is geen probleem, dit wordt afgebroken door het filtersysteem. Koi, Vijver & Fishing Dirkshorn is hét adres voor de aanleg en onderhoud van alle vijvers. Zij maken graag vrijblijvend een offerte voor de klant. Een gratis watertest, inclusief advies voor een glasheldere vijver. Ook kan men bij hen komen vissen op Karper, steur en forel. De Forellen mogen ook mee genomen worden. Men kan komen vissen met de eigen hengelbenodigdheden, maar ook hebben wij hengels in de verhuur. Levend aas is op voorraad.

Koi, Vijver & Fishing Dirkshorn is te vinden aan Woudmeerweg 22 in Dirkshorn, tel. 0224-552439 of 06-53923672. Meer informatie: www.koi-vijver.nl