Het instructiebad is klaar voor gebruik.
Het instructiebad is klaar voor gebruik. (Foto: aangeleverd)

Het wordt weer zwemmen geblazen in De Rijd!

Vervolg van de voorpagina.

Een rondje over het terrein van zwembad De Rijd leert dat de vrijwilligers al heel druk zijn geweest met het verwijderen van het nodige groen in de vorm van onkruid, de overige groenvoorziening, het verwijderen van wand- en vloertegels door middel van afbikken en jekkeren en het verwijderen van de speeltoestellen die elders worden gerestaureerd. Momenteel wordt het complete instructiebad door een externe partij voorzien van nieuwe (met de hand gelegde!) tegels, en komend weekend gaan de vrijwilligers aan de slag met het schuren en schilderen van de bijgebouwen. Remco: "We hebben gekozen voor de kleuren grijsgroen en rood, dus Zwembad De Rijd krijgt een heel ander uiterlijk."

Veilig

Wat echter belangrijker is, is het feit dat iedereen straks op een veilige manier weer gebruik kan maken van het zwembad. Leo van der Fluit: "Het is de bedoeling dat half juni de beide zwembaden weer open gaan en dat we in het najaar verdergaan met fase 2 waarin onder meer de renovatie van het pierenbad op de planning staat. Volgend seizoen hopen we dan helemaal klaar te zijn."

Aan de enthousiaste vrijwilligers zal het niet liggen. Remco: "We zijn heel trots op alle hulp die we uit deze hoek krijgen."

Zie voor meer informatie: www.zwembadderijd.nl en de Facebookpagina van zwembad De Rijd.

Vele handen maken licht werk.
Wanneer gaan de hekken open?