De vrijwilligers waren blij verrast met de prachtige warme dekens die langsgebracht werden.
De vrijwilligers waren blij verrast met de prachtige warme dekens die langsgebracht werden. (Foto: Aangeleverd)

Warme donatie voor Voedselbank

HEERHUGOWAARD - Het leven zit vol verassingen, als je ze maar wilt zien! Zoals veel Heerhugowaarders weten, gaan de vrijwilligers van de Voedselbank iedere donderdag trouw aan het werk om 's middags vanaf 14.00 uur tot 16.00 uur zo'n 65 tot 70 pakketten te kunnen uitdelen. Vanuit de centrale opslag in Alkmaar komen de pakketten aan, die vervolgens worden aangevuld met de 's morgens in Heerhugowaard klaar gemaakte vlees- en groentepakketten. Donderdag 20 mei gebeurde er volgens vrijwilliger Cor Bos echter iets bijzonders.

'Van zo'n gift word je toch warm vanbinnen'

"Wij kregen die middag bezoek van een echtpaar dat vanaf de nabijgelegen woningbouw iedere donderdag kijkt naar al onze bezoekers die een pakket komen ophalen", vertelt Cor. "De ruimte achter het zogenaamde kunstkerkje aan de Stationsweg vult zich met onze bezoekers en dat zorgde bij hen voor de nodige inspiratie. In eerste instantie kwamen ze met een grote bos rabarber voor onze cliƫnten, wat al geweldig was. Maar als klap op de vuurpijl hadden ze drie flinke verhuisdozen vol met prachtig genaaide patchwork en gehaakte kleden, speciaal gemaakt als knuffel- of warmhouddeken. Niet alleen waren de kleden heerlijk warm en zacht, ze waren ook nog eens heel erg mooi." De gulle gevers wilden niet met naam en foto in de krant en anoniem blijven. "Maar van zo'n gift word je toch warm vanbinnen!", aldus de enthousiaste Cor Bos.

Meer weten

De Voedselbank is er voor iedereen die daarvoor in aanmerking komt en speciaal in deze moeilijke periode. Neem contact op met de administratie van de Voedselbank Alkmaar via 072-5401592 voor de voorwaarden. Valse schaamte is niet nodig.