Tess Wester in actie in het doel van Oranje.
Tess Wester in actie in het doel van Oranje. (Foto: Henk Seppen)

Wester vertrekt bij Deense topclub

HEERHUGOWAARD - De Heerhugowaardse tophandbalster Tess Wester vertrekt aan het einde van dit seizoen bij de Deense topclub Odense. De 27-jarige keepster van het Nederlands handbalteam speelde drie jaar in Denemarken. Waar Wester na dit seizoen gaat spelen is nog niet bekend.

“Na drie jaar in Odense is het tijd voor een nieuw avontuur”, meent de Heerhugowaardse. “Ik hoop dat we er nog een onvergetelijk seizoen van kunnen maken.” De Deense competitie, de sterkste handbalcompetitie ter wereld bij de vrouwen, loopt nog tot en met maart. Daarna kan Wester op zoek naar een nieuwe club.

Van Wetering

Wester, die in 2019 met de Nederlandse ploeg de wereldtitel in de wacht sleepte en in december bij het EK op de vijfde plaats eindigde, keepte eerder in de eveneens sterk bezette Duitse handbalcompetitie. In 2018 verruilde ze Bietigheim voor Odense. Een andere Heerhugowaardse tophandbalster, Bo van Wetering (21), wandelde onlangs juist de omgekeerde weg. Zij verruilt het Duitse TuS Metzingen vanaf komend seizoen voor Odense. In het Deense handbalbolwerk zijn meerdere speelsters van het Nederlandse team actief, onder wie ook de Alkmaarse routinier Nycke Groot, die na dit seizoen een streep zet onder haar topsportcarrière.

Amega

De derde Heerhugowaardse handbalinternational, de momenteel met een zware blessure kampende Delaila Amega (23), speelt sinds dit seizoen voor Borussia Dortmund.