Afbeelding
(Foto: aangeleverd)

Er komen meer bomen in Hollands Kroon

HOLLANDS KROON - De gemeente Hollands Kroon werkt aan een bomen- en ervenplan. Daar kan over meegedacht worden. Deze maand organiseert de gemeente vier digitale bijeenkomsten om hierover met bewoners in gesprek te gaan.

Al aangemeld voor bijeenkomst over bomenplan?

. "Samen beslissen we waar we deze bomen gaan planten. Dit leggen we vast in een bomen- en ervenplan. In dit plan geven wij aan waar nieuwe bomen gepland kunnen worden. En welke wensen er zijn vanuit onze inwoners. Ook gaat het plan over erfbeplanting in het buitengebied. We geven tips voor erfbeplanting en erfinrichting die past in het landschap en bijdraagt aan de natuur", ze meldt een woordvoerder namens de gemeente.

Bijeenkomsten

Er worden nog drie digitale bijeenkomsten georganiseerd. "Tijdens de bijeenkomsten leggen wij uit wat er in het plan staat. En gaan wij tijdens deelsessies in gesprek over de onderwerpen als bomen: de mogelijkheid voor bomen op grond van de gemeente in het buitengebied; bos: de mogelijkheden voor bos en de voorwaarden om bos te kunnen realiseren; erfbeplanting: de mogelijkheden om met erfbeplanting en erfinrichting het landschap en de natuur te versterken." Elke avond komt een andere deel van de gemeente Hollands Kroon aan bod. De planning is als volgt: omgeving Anna Paulowna: woensdag 10 februari. Omgeving Wieringen: donderdag 11 februari. Omgeving Wieringermeer: woensdag 17 februari. De sessies starten om 19.30 uur en zijn om ongeveer 21.30 uur afgelopen.

Aanmelden

"Zorg dat ook uw mening gehoord wordt en meld u snel aan! Vul het aanmeldformulier in op www.hollandskroon.nl om aan te geven welke bijeenkomst wordt bijgewoond. Na aanmelding ontvangt men per e-mail een aanmeldlink. De gemeente Hollands Kroon kijkt uit naar uw komst."