Kenneth Stamp (l) en Harry Jasper inspecteren hun FB-pagina.
Kenneth Stamp (l) en Harry Jasper inspecteren hun FB-pagina. (Foto: JB/RM)

'Je ziet alle seizoenen voorbijkomen'

Vervolg van de voorpagina.

Jasper: "Het moet leuk blijven en daarom leent 'Parels in Hollands Kroon' zich niet voor politieke doeleinden of reclame-uitingen. Daar zijn we heel streng in, anders gaat de geest uit onze site vandaan. Onze moderator Erwin Slootweg verwijdert dit soort uitingen onmiddellijk. Ook willen we benadrukken dat we geen fotoclub zijn.

Expositie

De Parels-site telt momenteel zo'n 2200 leden en het is al gezegd: nieuwe leden zijn van harte welkom. "Niet alleen willen we Wieringen meer Hollands Kroon laten zijn maar ook andersom. Hoe mooi zou het zijn als we ooit eens een grote expositie met onze foto's kunnen organiseren? Of dat we een boek uitbrengen met een selectie uit die duizenden foto's? Misschien kunnen we in het laatste geval een beroep doen op de gemeente Hollands Kroon, want zo'n boek kost natuurlijk wel een paar stuivers. We vragen geen geld aan onze leden, dus het moet toch ergens vandaan komen. Zo'n boek door de bewoners van Hollands Kroon zou een prachtig visitekaartje zijn. Dus mensen uit alle hoeken en gaten van Hollands Kroon: kom maar op met die mooie foto's."

Postkantoor

In de pre-coronatijd werd zo af en toe een vergadering belegd in het oude postkantoor in Hippo. Kenneth: "Ik heb samen met mijn vrouw Valentine in het oude postkantoor gewoond en dat vond mijn vader in Schotland práchtig, omdat Stamp in het Engels postzegel betekent", lacht Kenneth. "Overigens woont er tegenwoordig opnieuw een fotograaf in het pand en dat is niemand minder dan de bekende celebrity-fotograaf Govert de Roos. Hij heeft al geroepen dat als er weer vergaderd moet én kan worden, dat dit dan in 'zijn' Postkantoor moet gebeuren! Ik bedoel maar..."

Kenneth en Harry zijn elke dag wel even te gast op hun FB-pagina om te bekijken wat er gepost is. Harry: "Je ziet niet alleen alle seizoen voorbij komen, ook kom je regelmatig mensen tegen van vroeger. Ook merken we dat onze 'fotografen' elkaar inspireren en uitdagen. Soms zie je een heel mooi plaatje van wat een totaal andere wereld lijkt, maar dan is het soms 500 meter van je woonhuis vandaan. Dan denk je dat je alles gezien hebt, haha." Kenneth: "Ik kan inmiddels zo zien wie welke foto gemaakt heeft. Nogmaals: de kwaliteit van de foto's is echt top, dus dat boek moet er gewoon komen."

Neem eens een kijkje op Facebook 'Parels in Hollands Kroon' of beter nog: post een leuke foto!

Afbeelding