Het bestuur van Stichting IJspret Langedijk heeft genoten van alle ijspret!
Het bestuur van Stichting IJspret Langedijk heeft genoten van alle ijspret! (Foto: Dick Huijssoon)

Stichting IJspret heeft volop genoten van 'Langedijk on ice'

LANGEDIJK - Je zou het dit weekend met voorjaarstemperaturen bijna niet zeggen maar een week geleden stonden we met z’n allen op de schaats. Het kan dus toch, een echte Hollandse schaatswinter!

Het geloof hierin heeft het bestuur van Stichting IJspret Langedijk nooit laten vallen.

Een enthousiaste Mariet Veening vertelt: "Er waren meer mensen dan ooit die van het ijs hebben genoten. Onze gemeente is in tien jaar tijd enorm gegroeid en ook uit omliggende gemeentes kwamen ze met hordes af op het ijs in het mooie Duizend Eilandenrijk. De sfeer en vrolijkheid van deze 'Langedijk on ice' was precies wat we nodig hadden in deze coronatijd. Zonder noemenswaardige problemen is alles prima verlopen. We hebben genoten!"

Hoewel er geen toertocht georganiseerd mocht worden zijn de vrijwilligers van deze stichting volop actief geweest door zoveel mogelijk het ijs veilig te maken. "Dit deden we door onder andere gevaarlijke plekken af te zetten, kluunmatten aan te leggen en het ijs te vegen zodat scheuren beter zichtbaar waren. Dat dit niet ongemerkt bleef bleek uit de vele duimpjes en dankbetuigingen."

Op dit moment is de stichting naarstig op zoek naar een nieuwe opslagplaats voor twee veegmachines, de kluunmatten en brugvlonders. Wie kan hen daarbij helpen?

"Donateurs zijn ook van harte welkom. Een veegmachine loopt niet op water en het onderhoud zorgt voor extra kosten. Donateurs kunnen zich opgeven via www.ijspretlangedijk.nl en donaties kunnen gestort worden op NL 41 RABO 0147 9511 86 t.n.v. Stichting IJspret Langedijk.

Afbeelding