Het ouderwetsche affiche die wordt gebruikt bij de expositie doet nu al stof opwaaien in Langedijk.
Het ouderwetsche affiche die wordt gebruikt bij de expositie doet nu al stof opwaaien in Langedijk. (Foto: aangeleverd)

Tentoonstelling Museum BroekerVeiling ‘Ode aan de Hollandse Groenten’

BROEK OP LANGEDIJK – Dit voorjaar is de tentoonstelling ‘Ode aan de Hollandse Groenten’ te zien bij Museum BroekerVeiling, met de online opening op 20 februari.

Door middel van een samenwerking met diverse ateliers uit de regio is er keihard gewerkt aan het realiseren van deze tentoonstelling. De kunstwerken die tentoon worden gesteld zijn gemaakt door kunstenaars met een afstand tot de arbeidsmarkt. Tijdens de tentoonstelling kom je erachter hoe de kunstenaars de groenten zelf ervaren en gevormd hebben tot prachtige kunstwerken.

Onze Hollandse bodem biedt van oudsher rijke landbouwmogelijkheden. Vergeten groenten worden afgestoft en met nieuwe recepten aangeboden. De regio Heerhugowaard, Alkmaar en Langedijk is rijk aan groenteproducenten. De laatste jaren maken groenten een hernieuwde opkomst. Steeds meer mensen kiezen voor een plantaardig voedingspatroon. Het is duidelijk: groenten zijn hip! Tijd voor een ode aan Hollandse Groenten!

Walt de Rijk is de kunstenaar van het boegbeeld van de tentoonstelling. De geboren en getogen kunstenaar heeft zich na zijn opleiding ontwikkeld tot een professioneel kunstenaar -en illustrator. Één van de hoogtepunten uit zijn carrière was het winnen van de Nederlandse illustratieprijs in 1990. Daarnaast is de Rijk erelid van de Beroepsvereniging van Nederlandse Ontwerpers.

Tijdens de tentoonstelling wordt er in samenwerking met chef/sterrenkok Alain Alders een to go proeverij-arrangement aangeboden om het museumbezoek thuis door te zetten onder begeleiding van een filmpje. Ook vinden er tijdens de tentoonstelling twee kunstveilingen plaats. Verder worden er meerdere creatieve middagen georganiseerd. In het thema van de expositie kunnen bezoekers twee keer per maand knutselen en schilderen. Creatievelingen krijgen dan de mogelijkheid om een stilleven te maken van groenten, begeleidt door een kunstenaar.

Omtrent de coronamaatregelen is de tentoonstelling, zoals het er nu naar uitziet, vanaf 3 maart toegankelijk voor publiek. Er dient vooraf te worden gereserveerd via reserveringen@broekerveiling.nl of door te bellen naar het museum: 0226-313807.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding