Toch geen Popweekend Schagen

SCHAGEN - De horeca is Schagen krijgt opnieuw een harde klap. De nieuwe coronamaatregelen die het kabinet presenteerde betekenen dat het Rabo-Luba Popweekend voor het tweede jaar op rij niet door kan gaan.

Geld voor kaartjes kunnen worden teruggegeven

De Stichting Evenementen Schagen (SES) was hoopvol dat het dit jaar weer mogelijk zou zijn het evenement te organiseren en was druk bezig met de voorbereidingen. Er werd zelfs gesproken over een tweede kaartverkoopronde. 

Handhaving

Aan die hoop kwam vrijdagavond een einde. De nieuwe maatregelen gelden tot 13 augustus en hierin staat dat de 1,5 meter-regel ten allen tijde gehandhaafd moet kunnen worden. Ook moet er voor alle bezoekers een zitplaats zijn. Bovendien zijn meerdaagse evenementen verboden en Popweekend, zoals de naam al aangeeft, duurt 2 dagen.

Piet Hein de Boer, voorzitter van de SES, geeft aan komende week in gesprek te gaan met de gemeente om te kijken of het evenement verplaatst kan worden. Dat lijkt kansloos omdat burgemeester Marjan van Kampen al vaker heeft aangegeven dat het verplaatsen van evenementen dit jaar niet mogelijk is.


De maatregelen gelden in ieder geval tot 13 augustus. Een week later is de zomervakantie alweer voorbij. Veel ruimte is er dus ook niet. "Als het niet lukt om het Popweekend te verplaatsen krijgt iedereen die al een kaartje had gekocht zijn geld terug.”, aldus De Boer.