Babyspullen eigenaar Marjolijn Hermus is bijzonder trots op de nieuwe bus die Stichting Babyspullen dankzij een ruimhartige donatie kon aanschaffen.
Babyspullen eigenaar Marjolijn Hermus is bijzonder trots op de nieuwe bus die Stichting Babyspullen dankzij een ruimhartige donatie kon aanschaffen. (Foto: vincentdevriesfoto.nl)

‘We zouden dolgraag nóg meer gezinnen willen helpen’

HEERHUGOWAARD – De blijdschap om de komst van een ‘nieuwe’ bus was niet alleen bij oprichtster Marjolijn Hermus groot; ook de vrijwilligers en de chauffeurs van de Heerhugowaardse Stichting Babyspullen delen mee in de vreugde.

“Toen wij vorig jaar in een artikel in deze krant zeiden dat een ‘nieuwe’ bus van harte welkom zou zijn, kregen we al snel daarna een positieve reactie”, vertelt Marjolijn. “We kregen te horen dat we een donatie zouden krijgen van maar liefst 15.000 euro, waarmee we de bus konden aanschaffen. De gever wilde graag anoniem blijven en dat respecteren we. Raymond Duipmans heeft ons geholpen in de zoektocht naar een ideale bus en met de onderhandelingen bij de aanschaf. We zijn er met z’n allen zo blij mee!”

Vrijwilligers onbetaalbaar

Toen Marjolijn Stichting Babyspullen in 2012 oprichtte had ze nooit kunnen bevroeden wat haar organisatie allemaal teweeg zou brengen. "In maart 2022 bestaat de stichting tien jaar. Vrijwilligers zijn zó belangrijk voor ons. We hebben er rond de driehonderd en dat aantal kan flink variëren. Ruim honderd vrijwilligers zijn werkzaam in ons sorteer- en distributiecentrum in Heerhugowaard.”

Heel Nederland

Stichting Babyspullen krijgt uit alle delen van het land, via inzamelpunten en -containers, kleding en speelgoed voor baby's en dreumesen aangeleverd. "Het eerste pakket dat de aanstaande ouders ontvangen bevat basisbenodigdheden voor een pasgeboren baby, waaronder kleding in de maten 50/56 en 62/68”, legt Marjolijn uit. ‘Verder zitten er verzorgingsproducten, babyspeelgoed, beddengoed en een kruik in het pakket. Later volgt nog een tweede pakket met iets grotere maten." 


Jaarlijks verstrekt Stichting Babyspullen meer dan vijfduizend gratis pakketten, bestemd voor (aanstaande) ouders in Nederland die het financieel moeilijk hebben. Marjolijn: "Wij doen dit met de overtuiging dat elk kind recht heeft op een goede start. De reacties zijn altijd overweldigend.''


Wilt u Stichting Babyspullen graag financieel ondersteunen? Doneren kan al vanaf drie euro per maand. Interesse in een rol als vrijwilliger? Kijk voor meer informatie op www.stichtingbabyspullen.nl.