bauhinia-variegata
bauhinia-variegata (Foto: )

Wat bloeit er in juli?

Wat zal er in de maand juli in uw tuin bloeien? Bekijk onderstaande top 5 met de populairste bloeiende planten geselecteerd uit meer dan 70.000 Belgische en Nederlandse tuinen.

Carex morrowii 'Variegata' - Zegge. Een siergrasje dat in april/juni bruine niet opvallende halmpjes krijgt.
Moet niet gesnoeid worden, alleen de eventuele bruine sprieten na de winter uitknippen.

Lavandula angustifolia - Lavendel. Halfheester die heel veel gebruikt worden in de tuinen om plantvakken mee op te vullen. Ze zijn mooi grijsbladig en staan graag op een zonnige standplaats die in de winter niet te nat is.

Buddleja davidii (algemeen) - Vlinderstruik. Vlinderstruik, ook herfstsering genoemd, bloeit vanaf begin juli. De zoetgeurende, lila, rode, witte of gele bloemaren lokken vooral vlinders (koolwitje, citroenvlinder, kleine en grote vos, atalanta), maar ook andere insecten aan.
Het is een (meestal) bladverliezende heester die zich in iedere tuin thuis voelt. Hij kan 3 m hoog worden.

Alchemilla mollis - Vrouwenmantel. Robuuste plant die bloeit met groengele pluimen van kleine bloempjes. De zachtbehaarde bladeren zijn waaiervormig en worden wel een in bloemstukjes gebruikt.

Hydrangea arborescens 'Annabelle' - Hortensia. De bloemknoppen van de Hydrangea arborescens 'Annabelle' bevriezen nooit omdat de plant bloeit op het hout dat hij in het voorjaar maakt. Dikke bloemtuilen bekomt men door de stuik in de lente tot 30 cm terug te snoeien.
Kleinere bekomt men dus door niet te snoeien, met het voordeel dat ze minder zwaar zijn en niet zullen doorbuigen.

Lavendel
Vlinderstruik
Vrouwenmantel
Hortensia