Afbeelding
(Foto: Pexels/Pixabay)

Basiscursus Eerste Hulp in De Meerbaak

MIDDENMEER - Als een partner, kind, vriend(in), buurman/vrouw of teamgenoot plots ineenzakt door een hartstilstand, wat dan te doen? Geef je daarom op voor een basiscursus Eerste Hulp of Reanimatie-AED cursus/herhaling bij EHBO vereniging Wieringermeer.

EHBO vereniging Wieringermeer start in 2022 met een Basiscursus Eerste Hulp in 'De Meerbaak', Professor ter Veenweg 4, 1775 BH Middenmeer. De lessen worden gegeven op de zaterdagen: 12 maart, 19 maart, 26 maart, 2 april en worden afgesloten met het examen op zaterdag 9 april. De kosten bedragen €175,00 per cursist, dit is inclusief lesboek, materialen, lesgeld, koffie/thee, examengeld, certificering bij het Oranje Kruis en het diploma (incl. pasje).

Reanimatie

Ook een Reanimatie-AED cursus of herhaling behoort tot de mogelijkheden. In drie uur tijd leren cursisten alle basale reanimatievaardigheden (BLS) en het bedienen van de automatische externe defibrillator (AED). Deze cursus wordt afgesloten met een competentietoets conform de richtlijnen van de Nederlandse Reanimatie Raad (NRR). Er kunnen maximum twaalf cursisten per avond deelnemen. Kosten €20,00 per cursist, inclusief het te downloaden lesmateriaal, certificaat en koffie/thee. Beide cursussen staan onder leiding van gediplomeerde docenten. Er zijn meerdere zorgverzekeraars die een EHBO- of Reanimatie/AED cursus vergoeden vanuit de zorgverzekering met aanvullende dekking, afhankelijk van de dekking van de eigen zorgverzekering kan de factuur worden ingediend voor een vergoeding.

Zie www.ehbo-wieringermeer.nl of mail naar cursussen@ehbo-wieringermeer.nl