De zweminstructeurs zijn er klaar voor!
De zweminstructeurs zijn er klaar voor! (Foto: Communicatie Zwembad De Wiel)

Zwemlessen in De Wiel weer van start

SCHAGEN - Het is weer wennen voor zowel de kinderen als de zweminstructeurs. Er mag weer gezwommen worden. Alleen diplomazwemmen wel te verstaan. Er is nog geen versoepeling van regels voor zwemvaardigheid, snorkelen, survival, haai- en zeemeerminzwemmen, peutersurvival en het baby- en peuterzwemmen. ''We wachten de regels van de regering af, maar zijn nu al ontzettend blij dat het diplomazwemmen gestart is, vertelt Susanne de Zwart van zwembad De Wiel.

Vanaf afgelopen dinsdag mag er weer lesgegeven worden voor de zwemdiploma's A,B, en C. "We kunnen alle kinderen weer met open armen ontvangen, want de ouders moeten buiten blijven wachten. Ze mogen slechts naar binnen om hun kinderen aan te kleden,'' aldus Susanne. "We houden rekening met de 1,5 meter afstand en de ouders moeten een mondkapje op. Ook de instructeurs werken conform de regelgeving.

Om zoveel mogelijk kinderen te laten zwemmen, zijn er nu ook zwemlessen op zondag. Verder is de organisatie aan het inventariseren of er behoefte is om ’s ochtends vroeg, voor schooltijd te gaan zwemmen. ''Op die manier willen we toch flexibel zijn en iedereen tegemoet treden.''


Het zwembad is sinds half december dicht, wat inhoudt dat veel kinderen eerst weer moeten wennen. ''We maken er de eerste week gewoon een feestje van. Daarnaast bekijken we per kind wat er nog is blijven hangen van de eerder gevolgde lessen. Omdat iedereen anders is, bekijken we dat echt per kind. Ons uitgangspunt is dat niemand straks voor of achter loopt. Om extra vooruitgang te boeken, hebben we extra zwemlessen kunnen realiseren. Tevens wordt er gekeken naar de mogelijkheden om de wachtlijsten niet te lang te laten oplopen."