Dacia heeft de Nederlandse prijzen van de splinternieuwe Sandero en Sandero Stepway vrijgegeven.
Dacia heeft de Nederlandse prijzen van de splinternieuwe Sandero en Sandero Stepway vrijgegeven. (Foto: aangeleverd)

Instapprijs Dacia Sandero bekend

Dacia heeft de Nederlandse prijzen van de splinternieuwe Sandero en Sandero Stepway vrijgegeven. De nieuwe Dacia Sandero wordt iets duurder, maar heeft een instapprijs van nog geen 14 mille.

Klaargestoomd voor Nederland

Tot voor kort stapte je voor € 12.830 in een nagelnieuwe Dacia Sandero met 1.0 TCe 100 Bi-Fuel onder de kap, uigevoerd als Comfort. Dat is niet meer het geval. Dacia heeft namelijk de volledig nieuwe generatie Sandero en Sandero Stepway klaargestoomd voor de Nederlandse markt en daar hoort een hogere vanafprijs bij.

Kloppend Hart

De vanaf prijs van de nieuwe Dacia Sandero ligt op € 13.490. Voor dat bedrag rijd je de Dacia Sandero met de aangescherpte TCe 100 Bi-Fuel, dus met partikelfilter, als kloppend hart. De TCe 100 Bi-Fuel lust zowel benzine als lpg. De vanafprijs van nog geen € 13.500 geldt overigens voor basisuitvoering Essential, een smaak die nog onder de Comfort komt te staan. Voor de Comfort ben je € 15.090 kwijt.

Dacia Sandero

De nieuwe Dacia Sandero is er ook met een conventionele benzinemotor. Met de 91 pk sterke TCe 90, een 1.0 driecilinder kost de Sandero minimaal € 13.990 (Essential). Voor de Comfort-uitvoering ben je ten minste € 15.590 kwijt. De TCe 90 is naast aan een handbak ook aan een cvt-automaat te koppelen. Deze transmissie is alleen te krijgen in combinatie met uitvoering Comfort en kost in dat geval € 17.990.