Hoe ziet de nieuwe woonwijk met 74 woningen aan de Bogtmanweg in Tuitjenhorn er straks uit?
Hoe ziet de nieuwe woonwijk met 74 woningen aan de Bogtmanweg in Tuitjenhorn er straks uit? (Foto: Marja Janssen)

Bijeenkomst Inrichting nieuwe woningwijk Bogtmanweg

TUITJENHORN - Hoe ziet de nieuwe woonwijk met 74 woningen aan de Bogtmanweg in Tuitjenhorn er straks uit? Dat is de opgave die gemeente Schagen samen met haar inwoners onderzoekt. De afgelopen periode heeft de gemeente ideeën en reacties opgehaald bij de inwoners. Hier heeft zij een stedenbouwkundig plan van gemaakt. Op dinsdag 23 maart om 20.00 uur presenteert de gemeente dit plan tijdens een digitale informatiebijeenkomst.

Digitale informatiebijeenkomst

Tijdens de digitale informatiebijeenkomst wordt de tekening met de inrichting van de nieuwe woonwijk getoond. Ook volgt een toelichting over de afwegingen en keuzes die de gemeente heeft gemaakt. Daarnaast is er een beeldkwaliteitsplan gemaakt. Dat is een plan waarin randvoorwaarden voor uitwerking en sfeerbeelden van de nieuwe wijk zijn opgenomen. Op basis van dit plan wordt de toekomstige wijk qua inrichting van de openbare ruimte, materiaalgebruik en architectuur van de woningen vorm gegeven. Aanmelden voor de bijeenkomst kan door een e-mail te sturen naar bogtmanweg@schagen.nl.

Woningbouw

Tuitjenhorn wacht al jaren op woningbouw. Woningen voor iedereen die in Tuitjenhorn wil blijven wonen en wie er wil komen wonen. Daarom werkt de gemeente aan deze locatie aan de Bogtmanweg, die in eigendom is van de gemeente. Er komt een divers woningprogramma met zowel koop- als huurwoningen. Hierin zijn onder meer een hofje en een viertal "tiny houses” in de lijn van ‘microliving' opgenomen. Daarnaast komen er 14 woningen voor de sociale huur. De koopwoningen die worden gebouwd verschillen in prijsklasse, waarbij er 18 goedkope koopwoningen zijn ingetekend. Ook wordt er gekeken naar de initiatieven voor de vorming van een collectief particulier opdrachtgeverschap voor starters- en seniorenwoningen.


Wethouder Jelle Beemsterboer: "Ik ben heel blij met dit plan aan de Bogtmanweg, er zijn woningen nodig. 40% van dit plan bestaat uit sociale huur- en koopwoningen. Na de bouw van de 60 woningen bij het Nieuwe Glas is dit een mooi vervolg voor de Tuitjenhorners. We starten de procedure als het dorp dit plan goed ontvangt, dan wordt er over 1,5 tot 2 jaar gebouwd.”