Afbeelding
Carolien Broersen

10 vragen aan Carolien Broersen

Antwoord op de vraag van Miranda Groen: Hoe heb jij deze corona periode beleefd met je bedrijf en een druk gezin?


Het is allemaal niet niks deze tijd. Maar juist als zelfstandig ondernemer kan ik de ruimte inplannen om er voor mijn kinderen te zijn. Ik denk dat ik niet mag klagen en dat er heel veel gezinnen zijn die dit een stuk heftiger ervaren.
Mijn webshop draait gewoon door en mijn bestellingen worden elke dag met alle liefde ingepakt en verzonden. We houden vol!

Wie bent u en wat doet u?

Ik ben Carolien Broersen en run sinds begin 2019 mijn eigen webshop Lotus Diffuser. Ik verkoop Diffusers (koud water vernevelaars) en Etherische oliën voor in huis, praktijken, studio’s salons, scholen enz.

Van wie bent u dr ien?

Ik ben dr ien van Bas en Joke Segers uit Bergen op Zoom (Brabant) De liefde heeft mij naar het verre Langedijk gehaald. Hier ben ik nu onderdeel van de Familie Broersen (Piet en Leny (juf) / Daan, Wouter en Leon).
Getrouwd met hun zoon Daan en samen hele trotse ouders van Roos (10) en Giel (7).

Wat heeft u met dit dorp?

Dit dorp heeft mij vooral heel veel rust gebracht in en na een druk en carrièregericht leven. Ik ben hier 10 jaar geleden komen wonen met Daan en Roos (toen 6 maanden). Wij ruilden ons appartementje in Amstelveen in voor een fijne eensgezinswoning op de Langeweide. Vijf jaar later verhuisden we naar de Hulststraat.
Ik wil hier nooit meer weg. Al ga ik wel elke maand nog even terug naar mijn moeder in Bergen op Zoom. Daar liggen mijn wortels en dat zal altijd zo blijven.

Wat is de mooiste plek in Langedijk?

Dat is voor mij het plein tegenover de Sint Jan de Doper kerk. Hier kreeg mijn man Daan negen jaar geleden zijn standplaats met zijn kerstbomenverkoop. Dit zijn voor ons de drie mooiste weken van het jaar qua sociaal contact met iedereen uit Langedijk. Hier ontmoeten wij iedereen in de mooiste tijd van het jaar. Daan heeft dit bedrijf drie jaar geleden overgedaan aan zijn jongste broer Leon die er weer iets heel moois van heeft gemaakt. Onze kinderen waren er ook de afgelopen maand dagelijks te vinden. Ik hoop dat hun het zullen/ kunnen voorzetten als ze groter zijn. Een echt familiebedrijf.

Welke herinnering aan dit dorp is u dierbaar?

Mijn kinderen groeien hier op. De rustige en veilige omgeving gun ik ieder kind. Dit geeft als moeder vertrouwen in de toekomst. We doen en hebben het voor nu in ieder geval al goed gedaan. Ook gaf ik hier negen jaar geleden het JA woord aan mijn lieve man Daan.

Wat is uw advies aan onze burgemeester?

Ik koester het feit dat kinderen meer naar buiten gaan. Spelen, fietsen, sporten enz. Draag optimale zorg voor deze voorzieningen voor zowel jong als oud. De nieuwste wijken in Langedijk hebben de meest hippe speeltuinen, alleen blijven de oudere wijken flink achter. Is er geen budget? Haal een speeltuin dan weg, maar laat ze niet vervallen zoals ik steeds vaker tegen kom. Zorg dat Langedijk het buitenleven omarmt en er ook alles aan zal doen dat mensen naar buiten worden getrokken. Buitenlucht en sociaal contact is essentieel. Vooral in deze gekke tijden van lockdowns is buitenvertier een must.

Wat is het beste advies dat u zelf ooit kreeg?

Alles wat aandacht krijgt groeit. Deze zin blijft mij altijd bij na een cursus 'Peuter in Zicht'. Deze tekst gaat als een rode draad door mijn leven. Zowel op zakelijk gebied als in de opvoeding van mijn kinderen als in de aandacht naar de mensen om mij heen.

Wat zouden mensen echt van u moeten weten?

Dat ik voordat ik mijn webshop begon werkte bij Qblades in Schagen in het bedrijf van mijn man Daan. En daarvoor 8 jaar bij de Gemeente Utrecht heb gewerkt op de afdeling Binnen en buitensport / accommodaties als Facilitair coördinator. Hier heb ik veel geleerd op het gebied van sport en het buitenleven in een gemeente.

Mijn webshop ben ik begonnen vanuit onze thuissituatie. Giel had veel luchtwegproblemen. Een kind van 3 die alleen maar aan de antibiotica zit kan niet goed zijn voor zo’n klein lijfje. Zo ben ik in de wereld gerold van de etherische oliën. De diffusers die daarbij kwamen kijken zijn essentieel bij een goed gebruik van de oliën. Helaas waren stijlvolle diffusers niet te verkrijgen in Nederland en zo begon mijn bedrijf. Neem gerust een kijkje op www.lotus-diffusers.nl.
Heeft u interesse of een vraag? Dan kun u mij via de website bereiken.

Wie is uw opvolger in deze rubriek?

Mijn opvolger wordt Nanda Koopman van Wanderweb Online Media. Hoe denk jij met jouw bedrijf een toevoeging te kunnen zijn binnen Langedijk?