Na hard werken even lekker bijkomen tussen de opgehaalde kerstbomen.
Na hard werken even lekker bijkomen tussen de opgehaalde kerstbomen. (Foto: Joke Luken)

Charley is weer thuis! Ruim 2300 bomen versnipperd, Deen Waarland verdubbelt bedrag

WAARLAND - Na het vervelende nieuws dat de lockdown wordt verlengd is er ook goed nieuws. Charley is weer thuis. Na twee maanden in het ziekenhuis te hebben gelegen slaapt hij sinds afgelopen vrijdag weer lekker bij zijn gezin in zijn eigen bedje. Charley heeft leukemie en moet vaak naar het ziekenhuis. Het gaat naar omstandigheden goed en het gezin is blij dat ze weer samen thuis zijn.

Doneren kan op https://helpcharley.nl/

De kinderen die mee hebben gedaan aan de kerstbomenactie voor Charley zijn dan ook super blij om dit te horen. Hun harde werk zal beloond worden met keiharde knaken, die gebruikt zullen worden om de woning van de familie te renoveren.

Serviceteam komt versnipperen

De afgelopen weken hebben vele kinderen uit Waarland en omringende dorpen gehoor gegeven aan de oproep om zoveel mogelijk kerstbomen in te zamelen. Het geld dat hiermee wordt opgehaald is voor de Stichting: Help Charley. Maandagochtend 11 januari kwam een zeskoppig Serviceteam van de gemeente Schagen naar twee locaties in Waarland toe, om alle bomen te versnipperen.

Een record aan bomen

"Het ging super," vertelt Petra Zutt, moeder van Steef. Haar 'achtertuin' aan de Kerstraat lag vol met sparren en andere naaldbomen. "Ook wethouder Heddes kwam op bezoek en was onder de indruk. De mannen van het Serviceteam zijn van 08.30 tot 14.15 uur bezig geweest om alle bomen te versnipperen. Er kwam zelfs een tweede ploeg aan te pas om alles in goede banen te leiden. Bij de andere locatie aan de Veluweweg zijn de heren ruim drie uur bezig geweest. "In totaal zijn er 2363 bomen versnipperd, een record."

Verdubbelaar Deen

Als verrassing heeft supermarkt Deen uit Waarland toegezegd om het bedrag wat is opgehaald te verdubbelen. "Met de bomen alleen is al 3000 euro opgehaald, het is echt een heel mooie bedrag.'' Wegens corona, en de grootte van het bedrag zal de gemeente Schagen het bedrag direct overmaken op een rekening van de Stichting.

Blog van Help Charley

"Charley, wat ga je goed! De uitslagen van de longonderzoeken waren goed en dat is fantastisch nieuws! Wanneer hij zijn medicatie via de sonde verdraagt, mag je vrijdag naar huis. En jawel, dat lukte! Geweldig!"

De bomen gaan één voor één de versnipperaar in.