Maak een lijstje.
Maak een lijstje. (Foto: Archieffoto RM)

Maak een lijstje van unieke eigenschappen

REGIO - Ook jij bent een ‘merk’. Wist je misschien nog niet, maar probeer het eens van die kant te bekijken. Want je kansen op een baan nemen toe door als merk bij werkgevers binnen te komen. Dat hoeft geen bakken met geld te kosten. Aandacht en gezond verstand. Dat is genoeg.

Vergroot je scoringskans

Theoretische verhalen over hoe het ‘moet’. Internet staat er vol mee. En zeg nou zelf. Schiet je er wat mee op? Voor jou is alleen de praktijk van belang. De ‘harde werkelijkheid van het solliciteren’, zeg maar. Want niets gaat vanzelf. Nooit waren zichtbaarheid en uniciteit zo beslissend als in deze digitale eeuw. Wie zich niet onderscheidt, verdwijnt in de anonimiteit.

Creëer je merk

Het begint met jou. Met wie je bent en wat je persoonlijke kwaliteiten zijn. Met hoe je dat laat zien en opschrijft maak je het verschil.

Afstand nemen

Als je een beetje afstand neemt en nadenkt over jezelf als merk, is het makkelijker om een lijst te maken van je unieke eigenschappen en kwaliteiten. En die mag je gerust iets aandikken.

Heb je het ‘merk ik' gecreëerd, ga er dan zorgvuldig en consequent mee om. In je cv, maar bijvoorbeeld ook op social media en tijdens sollicitatiegesprekken. Als recruiters zien we graag dat het beeld dat we van je vormen overal wordt bevestigd. En het gaat er immers om dat je ons weet te verleiden!