Marleen Mars - van Wijk.
Marleen Mars - van Wijk.

Het antwoord op de vraag van Marcel hoe staat het met de achterstand op de zwemlessen?

Dat is ons niet tegengevallen, de techniek van de zwemslagen zelf zat er nog prima in. De conditie was wel iets achteruit gegaan. Dus voor de kinderen die al zwemles hadden viel het enigszins mee, maar de kinderen die op de wachtlijst staan moeten iets langer wachten helaas. Maar we zijn heel hard bezig om ook dit op te lossen.

Wie bent u?

Ik ben Marleen Mars- van Wijk (40) getrouwd met Dimitri Mars en moeder van twee prachtige dochters Fleur (10) en Elise (9). Ik werk sinds 19 jarige leeftijd bij zwembad Duikerdel waar ik me door de jaren heen heb weten te specialiseren tot ‘Allround Zwembad Medewerker’ dat houdt in dat ik alle lessen kan geven die er plaatsvinden binnen het zwembad. Ook ben ik sinds twee jaar coördinator van het baby\peuterzwemmen en het vrijzwemmen.

Van wie bent u er ien?

Ik ben er ien van Henk en Marion van Wijk. Dat zijn geen onbekenden in dit dorp, ze hadden vroeger de kantine van sporthal Geestmerambacht. Ons gezin bestaat uit drie kinderen Ringo, Thijs en Marleen, ik ben de jongste van het stel.

Wat heeft u met dit dorp?

Ik ben hier geboren en getogen (nou ja geboren, uurtje in Alkmaar geweest) ik ga hier nooit meer weg echt een dorp naar mijn hart.

Wat is de mooiste plek?

Langedijk is een heel mooi dorp met vele mooie plekken. Voor mij is de Spoorstraat waar ik sinds een jaar woon daar zeker eentje van, maar ik blijf het ‘Duizend eilanden rijk’ ook prachtig vinden.

Welke herinnering aan dit dorp is u dierbaar?

Ik ben hier opgegroeid, getrouwd en heb kinderen gekregen. In dit dorp liggen zoveel mooie herinneringen dat ik er niet specifiek eentje zou kunnen noemen.

Wat is uw advies aan de burgemeester?

Wij zien als zweminstructeurs dat het zwemniveau erg daalt onder de jeugd, dus dat het schoolzwemmen is afgeschaft vinden wij onbegrijpelijk.

Mijn advies zou dan ook zijn, breng dit terug in welke vorm dan ook, we zijn tenslotte waterrijk Langedijk.

Wat is het beste advies dat u ooit kreeg?

Eerlijkheid duurt het langst.

Wat zouden mensen echt van u moeten weten?

Ik denk dat daar geen echt antwoord op is. Ik ben wie ik ben heb mijn hart op mijn tong, een open boek als het ware, dus geen geheimen.

Wie is uw opvolger in deze rubriek?

Mijn beste vriendin Stephanie Schouten. Ik kom uit een ondernemersgezin, en mijn schoonmoeder Bertje Mars was ook een onderneemster in Langedijk. Daarom is mijn vraag aan Stephanie: hoe ben jij als onderneemster van een kapsalon deze rare corona tijd doorgekomen?