Maureen Kolhoff geeft de workshop Muurschilderen.
Maureen Kolhoff geeft de workshop Muurschilderen. (Foto: Alexandra Heeremans / AG Heeremans Photography)

De creatieve jongeren van Artquake zijn weer terug!

DIJK EN WAARD - Na een lange en noodgedwongen periode van stilte is Artquake weer terug! Door corona konden veel activiteiten het afgelopen half jaar niet doorgaan. Maar achter de schermen hebben ze bij Artquake al die maanden allesbehalve stil gezeten.

De jongeren van Artquake zijn druk bezig geweest met onder meer een nieuwe website en het voorbereiden van diverse, nieuwe, culturele activiteiten.

Kunstroute Langedijk

Kom dit Pinksterweekend coronaproof kunst kijken in de etalages van winkels en bedrijven in Oudkarspel, Noord- en Zuid- Scharwoude. Jongeren van Artquake doen dit jaar voor de eerste keer mee aan de kunstroute. Zo is er werk te zien van twee getalenteerde fotografen: Alexandra Heeremans (AG Heeremans Photography) en Kevin van Leeuwen (KVL Photography) en schilderijen van Mahnaz Lak en Maureen Kolhoff. Extra leuk is dat de opbrengst van de kunstroute dit jaar wordt gedoneerd aan Artquake. Dit geld zal worden gebruikt om mooie, culturele activiteiten voor jongeren te organiseren en jong, lokaal talent een podium te bieden! Meer info op www.lieflangedijk.nl.

Kunstboost

In samenwerking met de Artfarm organiseert Artquake KUNSTBOOST, een weekend vol kunst voor en door jonge kunstenaars. Tijdens dit weekend kan men genieten van zowel een mooie expositie als van diverse podiumkunsten: dans, muziek en theater. Het idee is om dit weekend verschillende jonge kunstenaars en diverse kunstdisciplines bij elkaar te brengen. In de expositie zullen onder meer schilderijen, foto’s, mode, gedichten en body-art te zien zijn. Zaterdag 3 en zondag 4 juli op de Artfarm, Rustenburgerweg 126, Heerhugowaard, 11.00 tot 18.00 uur. Meer info: https://www.art-quake.com/kunstboost.

Artfarm

Zondag 2 mei was er een inspiratiemiddag op de Artfarm. Jonge kunstenaars kregen een rondleiding over het terrein, waar ze ideeën konden uitwisselen en bedenken/brainstormen voor het kunstweekend. Veel jongeren kenden elkaar nog niet, maar door deze inspirerende middag zijn er gelijk allerlei samenwerkingsverbanden ontstaan. Omdat het voor veel jongeren de eerste keer is dat ze meedoen aan een expositie, organiseerde de Artfarm op 15 mei een masterclass expositie opzetten. Joke van de Artfarm gaf een inspirerende, leerzame masterclass over alles wat er komt kijken bij een expositie. Hoe presenteer je je werk, hoe maak je promotie en hoe stel je een prijs voor je kunstwerken vast. Ook kregen de jongeren de kans om vragen te stellen en tips te vragen voor de expositie op 3 en 4 juli.

Kunstestafette

Artquake organiseert een kunstestafette Paint your own pot en Muurschilderen. Dit wordt georganiseerd vanuit festival KUUB. Tijdens deze dag volgen deelnemers in kleine groepjes twee workshops: Voor wie: jongeren t/m 17 jaar die het leuk vinden om creatief bezig te zijn. Muurschilderen wordt gegeven door Maureen Kolhoff. Tijdens deze workshop zal eerst kort de basis van het muurschilderen uitgelegd worden. Daarna wordt er samen een ontwerp gemaakt, geïnspireerd op het thema ‘beweging’. Nadat iedereen tevreden is met zijn/haar ontwerp gaat het echte werk beginnen en gaat er geschilderd worden. De workshop Paint your own pot wordt gegeven door Naomi en Lisa van de Glazen Tuin. In deze workshop combineren ze hun liefde voor interieur en plantjes. Tijdens deze workshop gaan deelnemers werken aan een DIY Home Decor project. Geïnspireerd op het thema beweging gaan deelnemers een mooie plant en pot uitkiezen en deze zelf beschilderen. Geef je snel op via artquake.westfriesland@gmail.com. Let op: i.v.m. corona is er maar plek voor 10 deelnemers!

Website

Achter de schermen is Artquake de afgelopen maanden druk bezig geweest met een nieuwe website. Hier kun je info vinden over alle activiteiten van Artquake. Zo biedt Artquake sinds kort ook workshops aan voor scholen en organisaties en komt er een speciale teken- en schilderclub voor jongeren. Verder is het zeker de moeite waard om bij de artiesten pagina een kijkje te nemen en zo alle betrokken talenten beter te leren kennen. Website: www.art-quake.com.

Artquake zoekt creatieve jongeren!

Artquake is er voor en door jongeren, het idee is dat jongeren zoveel mogelijk zelf doen. Lijkt het je leuk om te helpen bij de promotie, waaronder de website, social media, het verspreiden van posters en flyers of het maken van filmpjes en foto's? Maar ook bij het organiseren van activiteiten en zelf ideeën voor projecten bedenken en andere creatieve jongeren te ontmoeten?Aanmelden kan via: www.art-quake.com.

De creatieve jongeren van Artquake zijn terug, en hoe!