Tomaat superfood nummer 1.
Tomaat superfood nummer 1. (Foto: Vidmir Raic via Pixabay )

Afvallen voor de feestdagen: met deze superfoods eet jij je slank

Het is begin december, dus de feestdagen komen eraan. Er komen twee belangrijke vragen in mijn hoofd. 1, wat gaan we eten met de kerstdagen en 2, wat trek ik aan? Bij vraag twee willen we vaak iets nieuws, en het liefst ook gelijk in een maatje kleiner. Dus willen we afvallen, maar wel op een gezonde manier. 

Je hebt groenten, en je hebt supergroenten. Van het laatste is bekend dat ze extra gezond zijn aan vitamines, mineralen, vezels of antioxidanten. We zetten er hier een aantal op een rijtje. Er zit vast wel iets bij wat jij lust. 

Tomaat is een zeer voedzame en vitaminerijke groente. Een tomaat bevat weinig calorieën en zeer veel vezels, dit heeft een positieve werking op je darmen. Het lycopeen in de tomaat bevat bovendien veel antioxidanten. Combineer de tomaat met alles wat je kan verzinnen. Als extra op een cracker met een plakje kaas, of als toevoeging aan salades.

Spinazie is een zeer voedzame en ijzerhoudende groente. Het bevat vele voedingstoffen, vezels en vocht. Spinazie is ook zeer geschikt om als salade te eten, of door een groene smoothie te doen.

 Broccoli is ook een echte superfood. Deze groente bevat veel vezels en heeft een gunstige werking op je darmen. Daarnaast broccoli bevat ook zeer veel vitamines en ijzer, zoals in alle groene groenten.  

Hete pepers is meer dan alleen een upspicer van je diner. cayenne bevat capsaicine en dit schijnt te helpen voor een snellere verbranding. Snij ze in dunne reepjes en strooi ze overal overheen. Ik zou zeggen, brand los!

Zoete aardappels zijn een goede vervanger voor de normale aardappel. Dit komt omdat er minder zetmeel in zit. Zetmeel wordt omgezet in suiker wat niet goed is voor je lichaam. Kortom, hoe minder zetmeel in je lichaam, hoe beter.

Ben je meer van fruit? Eet dan fruit waar zo weinig mogelijk suikers in zitten. Al zijn deze natuurlijk, suiker is suiker. Eet dus vooral bessen, aardbeien, druiven, kiwi's, appels en mango's.

Bron: Voedingscentrum.

Eet je slank.
Afbeelding