Afbeelding
(Stockfoto)

Doe de speurtocht met of zonder de (klein)kinderen

BREEZAND - Belangstellenden kunnen weer worden meegenomen naar 76 jaar terug in de tijd. De tijd dat Anna Paulowna op 8 mei werd bevrijd. Bekijk de unieke collectie bevrijdingsrokken en kom tot de ontdekking waarom deze werden gemaakt.

Hoe speelden en leerden de kinderen?

Doe de speurtocht zonder of met de (klein)kinderen naar klein verzet. Er wordt veel gesproken over het grote verzet, maar niet iedereen was daartoe in staat. Toch wilden de mensen wel laten zien wat ze er van vonden door met klein verzet speldenprikken te geven aan de bezetter. Dit gaf de burger weer wat moed om het vol te houden.

Huishouden

De vaste collectie neemt de bezoekers mee naar zo'n 80 tot 120 jaar terug in de tijd. Hoe werkte men toen in de landbouw en de bollenteelt? Hoe runde de vrouw haar huishouden en hoe speelden en leerden de kinderen? Het kleinschalige streekmuseum kent met beperkte openingstijden maar is het bezoeken zeker waard. Dus loop gerust eens binnen.

Openingstijden

De openingstijden van het streekmuseum zijn op de zondagen in juli en augustus van 14.00 tot 17.00 uur en alle dinsdagen van 13.30 tot 16.00 uur. Het museum is te vinden aan de Zandvaart nr. 5 Breezand. 

Er is ook een mogelijkheid om een afspraak te maken voor een rondleiding voor de expositie met maximaal zes personen. Deze rondleiding kan plaatsvinden buiten de openingstijden. 

Hiervoor kan een afspraak worden gemaakt met Elske Timmer via telefoonnummer 06-23323890.