Het opvoeden van een puber is niet eenvoudig.
Het opvoeden van een puber is niet eenvoudig. (Foto: Stockfoto)

Cursus Omgaan met pubers

REGIO - GGD Hollands Noorden start vrijdag 10 september met de gratis oudercursus ’Omgaan met pubers’. Hierbij draait het om het opvoeden van kinderen tijdens de puberteit. De cursus is bedoeld voor ouders en/of opvoeders van kinderen in de leeftijd van twaalf tot en met zestien jaar. De cursus wordt gehouden in Schagen.

De cursus besteedt aandacht aan de veranderingen in de puberteit, de leuke en lastige kanten van omgaan met pubers en hoe je als ouder goed contact kan onderhouden en ruzie kan voorkomen. Ouders die de cursus eerder volgden, vertellen dat het contact met hun kind verbeterd is. Ook hebben zij veel gehad aan het uitwisselen van ervaringen met andere ouders. 

Geen kosten

De cursusdata zijn vrijdag 10, 17, 24 september, 1 en 8 oktober van 09.30 tot 11.30 uur. de bijeenkomsten worden gehouden in gezondheidscentrum Zuiderweg aan de Zuiderweg 25, in Schagen. Er zijn geen kosten verbonden aan deelname. 

Meer cursussen

Naast deze activiteit organiseert GGD Hollands Noorden nog veel meer bijeenkomsten en cursussen. Ouders of opvoeders kunnen op www.ggdhn.nl/cursussen een up-to-date overzicht vinden van het aanbod in de regio. 

Aanmelden

Ouders en opvoeders die zich willen aanmelden voor bovenstaande óf andere cursussen, kunnen dat doen bij GGD Hollands Noorden via het inschrijfformulier op www.ggdhn.nl/cursussen. 


Bij vragen kan contact opgenomen worden met het cursusbureau via cursusbureau@ggdhn.nl of 088-0100557 (bereikbaar maandag tot en met vrijdag van 08.30 tot 16.30 uur).