Nelleke Langendoen en Lonneke Kossen-groot met hun nieuwe boek.
Nelleke Langendoen en Lonneke Kossen-groot met hun nieuwe boek. ((Foto: aangeleverd ))

Schrijversduo presenteert: Stervenskoud

Algemeen

Schrijversduo presenteert: Stervenskoud

REGIO - Lonneke Kossen-Groot uit Tuitjenhorn, lanceerde zaterdag 13 november samen met haar schrijfvriendin Nelleke Langendoen, de 2-in-1 thrillernovelle Stervenskoud. Twee spannende novelles in een winterboek. Op een bijzondere locatie op Lelystad AirPort droegen zij, onder het genot van appeltaart, warm chocolademelk en glühwein, het eerste boek op aan hun ouders.

In de zomer van 2020 deden de vriendinnen beiden mee aan een schrijfwedstrijd. Van de zevenenveertig inzendingen kwamen er vier in een bundel, en helaas zaten hun inzendingen er niet bij. Toch zag uitgever, Godijn Publishing meer in hun verhalen en zo ontstond er een ‘Stervenskoude’ thriller.

Overeenkomsten

Lonneke: “Nelleke en ik wonen honderddertig kilometer bij elkaar vandaan. We hebben de verhalen los van elkaar geschreven. Toen we elkaars manuscript voor het eerst lazen, viel ons op hoeveel overeenkomsten de verhalen hebben. Best bizar, maar daardoor passen ze heel goed samen in een bundel.”

Nelleke: “Het voordeel van meedoen aan deze wedstrijd was dat we feedback kregen van een jury. Ik ben aan de slag gegaan met de tips uit het juryrapport om mijn verhaal nog sterker te maken.”

Afgelopen zomer debuteerden de vriendinnen bij Godijn Publishing met ieder een eigen roman. Lonneke schreef Nachtmerrie in de polder en Nelleke schreef Angst voor morgen.

“Twee boeken lanceren in een jaar, is dat niet wat veel?" 

“Best wel,” aldus Lonneke. “Er komt veel meer bij kijken dan alleen het schrijven. Zo ben ik na de lancering met Nachtmerrie in de polder de hele Noordkop doorgegaan om het boek onder de aandacht te brengen. Het speelt zich af in deze omgeving en het was vakantietijd, het moment voor veel lezers om een boek aan te schaffen. De roman wordt goed ontvangen, ik krijg nog steeds zo veel leuke reacties, daar word ik heel blij van. Nu mag ik ‘de boer op’ met Stervenskoud, wat echt een winterboek is. Dus een leuk presentje voor in de zak van de Sint of voor onder de kerstboom.”

Maar dit is nog niet alles. Op 27 november lanceert er nog een bundel waar de vriendinnen aan mee hebben gewerkt.

Lonneke: “In juni vertrokken we voor een week naar Texel. Samen met nog elf schrijvers hebben we, onder begeleiding van bestsellerauteur Marelle Boersma, gewerkt aan een waddenbundel De Wadden in vogelvlucht. Dertien verhalen die zich afspelen op Texel. Van elk verkocht exemplaar wordt er een euro gedoneerd aan de stichting Texel Vogeleiland. Het was echt een feestje om een week lang met dertien gelijkgestemden op Texel door te brengen. De week was al drie keer uitgesteld vanwege Corona en nu mocht het eindelijk. Ik stond al te trappelen op de boot en heb enorm genoten. Het is een prachtige bundel geworden.”