Silvia Hand van silviahandgemaakt.
Silvia Hand van silviahandgemaakt. (Foto: aangeleverd)

Creatieve catering van foodlover silviahandgemaakt

't VELD - Mooie producten, creatieve gerechten en persoonlijke catering. Silvia Hand begrijpt het allemaal. Met haar jarenlange achtergrond in de horeca, besefte ze dat het nu tijd was om haar echte passie om te zetten in een professioneel cateringbedrijf. Silviahandgemaakt staat gerant voor persoonlijke aandacht. Voor de producten, de gelegenheid en natuurlijk de gasten.

"Als ik een dag niet kook word ik nukkig," vertelt Silvia tussen de opdrachten door. "Ik vind het heerlijk om te koken, gerechten te bedenken en mooie creaties tevoorschijn te toveren die passen bij de opdracht. Het is ontzettend leuk om met de klant iets samen te stellen dat echt past bij die persoon en die gelegenheid. Dat lukt alleen als je goed luistert en meedenkt." En laat dat nu juist de kracht zijn van Silvia.

Het samenstellen van een buffet kan echt op maat gemaakt. "Tijdens een eerste gesprek passeert er van alles de revue. Je leert die persoon kennen en vraagt door naar van alles wat er om die persoon heen gebeurt. Van daaruit gaan we filteren. Ik kan soms een hele avond nadenken om het perfecte gerecht of buffet aan te bieden aan een klant. En mocht dat niet in de prijsklasse vallen, dan bedenken we gezamenlijk iets waar we allebei tevreden mee zijn."

Silvia is een kok pur sang, met een liefde voor ingrediënten. Ze houdt dan ook niet van recepten, want dan stop je alles in een hokje. "Ik vertrouw op mijn eigen smaak en reuk. Ik proef een land, een geur, een smaak en… kook! Het is heerlijk om bijvoorbeeld een saus te maken op eigen kracht en smaak. Niets maakt me gelukkiger dan iets creëren met mooie producten. Het kan Silvia niet gek genoeg, al is cateren tijdens corona wel een pittige uitdaging. "Je moet je nu aan veel regels houden en de groepjes waar je voor kookt zijn klein. Ik hou meer van grote groepen, zet mij neer voor een groep van 100 man en ik ben de gelukkigste vrouw op aarde!" Maar ze is meer dan tevreden met wat ze nu alsnog allemaal mag bereiden, in deze lastige corona tijden.

Haar man Ruud bouwde een prachtige kookstudio in de tuin waarin Silvia het liefst dag en nacht te vinden is. "Ik kook over van plannen en leuke ideeën. Deze wil ik met iedereen delen die van heerlijk eten houdt. De afgelopen maanden scoorde silviahandgemaakt met haar prachtige feestdiners, borreltassen en feestdagenpakketten. Het samenstellen alleen is al een feestje op zich. Gaan we voor een land als Griekenland en dekken we de tafel met typisch Griekse lekkernijen of gaan we voor een thema als mediterraans? Heerlijke vlees, vegetarische gerechten of antipasti? Gaan we voor een satébuffet met tien verschillende soorten saté? of toch meer voor de Hollandse pot met een proeverij aan stampotten? Eten aankleding, plannen en sfeer creëren ik kan het! En zo waarderen!!! Als het allemaal weer echt mag…. Ga en sta ik open voor lekkere gezellige workshops! Silvia denkt met u mee en verzorgt en ontzorgt u volledig. "Ik sta gewoon heel graag in de keuken ook voor u!" Loopt het water u al in de mond? Neem gerust een voorproefje op https://silviahandgemaakt.nl/