Hommels, bijen en vlinders op zoek naar voedsel.
Hommels, bijen en vlinders op zoek naar voedsel. (Foto: aangeleverd)

Hommels, bijen en vlinders op zoek naar voedsel

Particuliere tuinen zijn inmiddels een belangrijke voedselbron geworden voor bijen, hommels en vlinders. Iedereen kan in zijn tuin bijdragen aan de zorg voor deze kwetsbare groep insecten. Veel vaste planten zijn namelijk ook goede nectarplanten. Een tuin met bloeiende planten van maart tot oktober is prachtig om te zien en draagt ook nog eens bij aan de behoefte van hommels, bijen en vlinders.

Door duurzaam plantgoed te gebruiken in de eigen tuin kan iedereen meehelpen een beter voedselaanbod voor de bijen te regelen, staat te lezen op de website van de Bijenstichting. De aanleg van een insectenvriendelijke tuin begint daarom met een bezoek aan kwekerij De Tuinstek waar duurzame planten worden gekweekt zonder bestrijdingsmiddelen. Speciaal voor vlinders zijn bovendien de meeste planten uit de vlinderplanten- top- tien van de Vlinderstichting hier te vinden.


Ter inspiratie kunt u in het weekend van 17 en 18 april verschillende deelnemers van De Groene Route bezoeken. Zie voor meer info www.degroeneroute.nl

De plantenverkoop op de kwekerij is buiten en zonder afspraak te bezoeken.


Vasteplantenkwekerij

De Tuinstek

Kalverdijk 33 Tuitjenhorn

www.detuinstek.nl

info@detuinstek.nl

06-53216502