De Heerhugowaardse Nikki Okker spat van het tv scherm in de realityserie Au Pairs.
De Heerhugowaardse Nikki Okker spat van het tv scherm in de realityserie Au Pairs. (Foto: Theo Annes)

Heerhugowaardse Nikki Okker in tv-programma Au Pairs

HEERHUGOWAARD – De deelnemers aan het BNNVARA-televisieprogramma Au Pairs moesten ruim een half jaar wachten totdat de tien afleveringen op de nationale televisie werden uitgezonden. De Heerhugowaards Nikki Okker is één van de au pairs die drie maanden lang in de Italiaanse stad Rome vertoefde.

Door Ruud de Waard

“De eerste twee weken werd ik ondergebracht in een hostel en daarna werd ik voorgesteld aan de ouders van de vijfjarige Azzurra. Vanaf het moment dat ik binnenstapte klikte het meteen, al keek Azzurra eerst nog even de kat uit de boom. Zij was een beetje bang dat alle aandacht naar mij uit zou gaan. Maar later ontdooide zij en we hebben samen een geweldige tijd gehad,’’ zegt de twintigjarige Nikki, die geen moment spijt heeft gehad om aan dit televisieprogramma deel te nemen.

Nikki Okker, een vrolijke meid, werd geboren en getogen in Heerhugowaard. “Na de lagere school ging ik naar het Johannes Bosco. Vier jaar later vervolgde ik mijn pad op het Media College in Amsterdam. Ik heb de studie beeldvorming en redactie cum laude afgerond. Na het afstuderen kwam ik in aanraking met een boek over zelfontwikkeling. Om meer te groeien wilde ik graag zelf op pad naar het buitenland. Weg uit mijn vastgeroeste bubbel. Ik had al de ambitie om au pair te worden en dit vast te leggen als een documentaire. Toen ik vorig jaar de oproep zag bij BNNVARA dat ze kandidaten zochten, voor een programma over au pairs die voor drie maanden naar Rome zouden gaan, heb ik mijzelf opgegeven. Het aantal inschrijvingen was spectaculair: ruim zeshonderd. Uiteindelijk bleven er zes kandidaten over. Ik was er erg blij mee dat ik bij die zes overblijvers hoorde.’’

Het programma

Driftige peuters, stinkende poepluiers en spanningen in een gastgezin. En dat alles in Rome, 'de Eeuwige Stad'. In het tweede seizoen van het BNNVARA-programma 'Au Pairs' gaan naast Nikki ook Kendra (20), Joshua (20) Chaundae (21) en Julia (21) drie maanden aan de slag als au pair bij Italiaanse gastgezinnen. Eenmaal aangekomen, krijgen ze het flink voor hun kiezen: karakters die botsen met die van hun gastouders, onuitstaanbare oppaskinderen en heimwee breken sommigen van de au pairs al snel op. En hoe gaan ze zich in hemelsnaam redden in het Italiaans? Lukt het ze een band op te bouwen met hun gastgezin? En kunnen ze hun oppaskinderen uiteindelijk onder de duim houden? Na vele gesprekken, fotosessies en camerawerk, was 21 september 2020 de grote dag. "Ik ging met het vliegtuig naar Rome. Een stad die grote indruk op mij heeft gemaakt. Ik wist totaal niet in wat voor een gezin ik terecht zou komen. Maar ik ging er blanco in en toen eenmaal de voordeur van het huis op 8 oktober openging, had ik meteen een goed gevoel."

Lees verder op pagina 3

 

Heerlijk even ontspannen in Rome.