Afbeelding
(Foto: aangeleverd)

Buurtbarbecue

Precies op de dag van de jaarlijkse buurtbarbecue moeten wij als gezin in quarantaine.

En de buurtbarbecue, dat is het jaarlijkse hoogtepunt hier in de straat.

Toen we ons huis hier drie jaar terug kochten en we kennismaakten met de verschillende buren hadden ze allemaal dezelfde vraag: Komen jullie op de buurtbarbecue?

Het was begin maart en de bbq zou pas ergens in juli of augustus plaatsvinden, maar gezien het enthousiasme van alle buren zag het ernaar uit dat deze bbq hét evenement van het jaar hier was.

In april werden er data voorgesteld. En er werd gevraagd of je vegetarisch was en er werden betaalverzoeken gestuurd.

Wij waren nog volledig ervarings-loos op het gebied van buurt bbq’s en je zult misschien wel begrijpen dat onze fantasie een beetje met ons aan de haal ging.

Zo vroegen wij ons af of het echt zo spannend was of dat de buren de rest van het jaar gewoon niks meemaakten waardoor dit voor hun het hoogtepunt van het jaar is.

En toen was zover. De mannen zetten een partytent op en een muziekinstallatie, er kwam een koelwagentje met (fris)drank statafels, bbq’s. Er werd ondertussen wat ingedronken. Er kwamen sjoelbakken. Er was vlees of vega, stokbroodjes, saté, fruitspiesjes er waren cornetto’s toe. En toen, en die hadden we echt niet zien aankomen, was er een bingo.

Met maar liefst drie rondes. En met echte prijzen. Met als hoofdprijs koffie met appelgebak bij Mr Cocker in Middenwaard. En vorig jaar waren wij de geluksvogels die deze hoofdprijs in de wacht sleepten.

Maarja. Wij zaten dit jaar dus binnen.

De buurtjes hebben heel lief een bordje met eten voor onze voordeur gezet en wat drank. En we kregen ook een ijsje. En ondertussen konden vanuit ons raam alleen maar toekijken hoe een andere buur de bingo won.

Het was ongetwijfeld een hoogtepuntje.

Marieke