De Waardse jeugd zette zijn beste beentje voor.
De Waardse jeugd zette zijn beste beentje voor. (Foto: Michael Krinke)

Schoolvoetbaltoernooi gaat door

HEERHUGOWAARD - Het Heerhugowaardse Hubo schoolvoetbaltoernooi wordt alsnog gehouden in de derde en vierde week van juni op de velden van SVW '27. Corona maakte het doorgaan van het evenement lange tijd onzeker, maar er is meer ruimte gekomen en de meeste kinderen en de scholen willen dus werd de knoop doorgehakt.

Normaal gesproken wordt het toernooi gehouden in de tweede helft van maart en de eerste helft van april. Dat bleek dit jaar, evenals in 2020, niet mogelijk. Waren er in voorgaande jaren meestal rond de honderd deelnemende teams, dit jaar zijn het er toch nog 75. Er zijn scholen waar men het niet aandurft en er was hier en daar bijvoorbeeld een alternatief voor het schoolreisje geregeld in die weken .Van de 21 basisscholen die Heerhugowaard rijk is doen er vijftien mee. Gezien de omstandigheden beslist geen slechte score. Er wordt gespeeld op 14 en 16 juni (jongens en meisjes groep 5-6) en op 18 en 21 juni (jongens en meisjes groep 7-8). Woensdag 23 juni worden de finales gespeeld van de groepen 5-6 en vrijdag 25 juni van de groepen 7-8. De aftrap is telkens om 15.00 uur en de wedstrijden eindigen rond 19.00 uur .Voor elke categorie is er een wisselbeker die een jaar in de prijzenkast mag staan. Daarnaast is er voor ieder deelnemend team een aandenken.

Geen publiek

Door alle geldende regels is dit jaar helaas soberheid troef. Zo mag er geen publiek bij de wedstrijden aanwezig zijn, is de kantine gesloten en mogen kleedkamers en douches niet worden gebruikt. Mocht het onverhoeds gaan regenen, dan biedt de tribune uitkomst.

Sponsors bedankt!

Ook dit jaar is de organisatie veel dank verschuldigd aan sponsors Hubo, Jos Kamp assurantiƫn/Regio Bank, Gemeente Heerhugowaard en AH Middenwaard.