Het echtpaar Ronald en Rita van Slageren in hun showroom.
Het echtpaar Ronald en Rita van Slageren in hun showroom. (Foto: Theo Annes)

Van Slageren Keukens & Interieur in hagelnieuw pand

SCHAGEN – De maand augustus is een feestelijke maand voor het ondernemersechtpaar Ronald en Rita van Slageren en al hun medewerkers. Na een zware klap in februari 2020, waarbij hun hele bedrijf in vlammen opging, gingen afgelopen dinsdagochtend de glazen schuifdeuren open zodat er weer klanten kunnen worden ontvangen. Bovendien bestaat Van Slageren Keukens & Interieur deze maand exact 25 jaar.

“Maandagavond 10 februari 2020, kwart voor tien ‘s avonds, staat voor altijd in ons geheugen gegrift”, vertelt Ronald. “Toen ging thuis het alarm af en bleek ons pand in lichterlaaie te staan. Ook de zaak van onze buurman, Bike Totaal Boersen, lag volledig in de as.’’ Enkele uren na de brand kreeg Van Slageren de verzekering aan de lijn en werd de vraag gesteld ‘stoppen of doorgaan?’. Het werd doorgaan en gelukkig kon het bedrijf binnen drie weken voortgezet worden in een tijdelijke locatie aan de Witte Paal. Een grote opluchting, want, zo benadrukt Ronald: “Het gaat wel om twaalf gezinnen die bij onze onderneming betrokken zijn.’’

Fraaie showroom

Een nieuw tijdperk is gestart in een prachtig pand aan de Grotewallerweg 7 in Schagen. Een grote showroom met allemaal moderne keukens. In het pand is veel glas gebruikt. “Dat geeft extra ruimte en dat is prettig voor onze medewerkers. Op de eerste verdieping hebben we ons ‘Kooktheater’. Dat hebben we al jaren en daar nodigen we klanten uit die bij ons een keuken komen uitzoeken. In de nabije toekomst willen we ook kooklessen gaan verzorgen, maar eerst gaan we goed opstarten in onze nieuwe omgeving, waar we heel trots op zijn.’’

Meubelmakerij

Naast de showroom is een aparte ruimte waar de meubelmakerij is gevestigd. “We maken heel veel keukens zelf en daar hebben we allemaal vakmensen in dienst. Zij maken de dromen van onze klanten waar. We hebben ook een eigen huismerk: Kobasto. Helemaal met de hand gemaakt. Echt maatwerk en dat is de passie van onze werknemers van de meubelafdeling.’’ Een lange relatie met klanten is de doelstelling van Ronald en Rita van Slageren. “Die relatie is gebaseerd op service, klantgerichtheid en de lange levensduur van onze producten.” 

Open huis

Het ontwerp van het pand, ook weer samen met buurman Bike Totaal Boersen, is door een architect gedaan. Binnen in de showroom is de hand van Ronald van Slageren echter duidelijk zichtbaar. “Dat hebben we samen geregeld met mijn bedrijfsleider Mark, die al twintig jaar bij ons in dienst is.’’ In het weekend van 2 en 3 oktober wordt een open huis georganiseerd, waarbij bekende chefs gaan kokkerellen en de bezoekers trakteren op de lekkerste hapjes.

Van Slageren Keukens & Interieur, Grotewallerweg 7, Schagen, telefoon (0224) 298400.