U kunt altijd collecteren.
U kunt altijd collecteren. (Foto: Aangeleverd)

Vrijwilligers halen € 2.290 op in Schagen voor onderzoek naar spierziekten

Algemeen

SCHAGEN - Vorige week is er door vrijwilligers van het Prinses Beatrix Spierfonds gecollecteerd in Schagen. Samen hebben zij een prachtige opbrengst van € 2.290 opgehaald voor wetenschappelijk onderzoek naar spierziekten.

Dank aan de wijkcoördinatoren Truus de Lange, Gerda Langedijk en Carolien Mooij en de collectanten voor hun inzet. Ook dit jaar waren er helaas niet voldoende vrijwilligers en hebben we niet alle wijken kunnen lopen. Heeft u zin om volgend jaar te helpen? U kunt zich aanmelden via https://www.spierfonds.nl/help-mee/collecteren

Sint Maartensbrug en Schagerbrug

De opbrengst van de collecte in Sint Maartensbrug was € 294 en door de collectanten van Schagerbrug werd € 411 opgehaald.

Prinses Beatrix Spierfonds

Het Prinses Beatrix Spierfonds zet zich in voor mensen met een spierziekte in Nederland. Dat zijn ruim 200.000 mensen. Het doel is om alle spierziekten de wereld uit te krijgen door middel van wetenschappelijk onderzoek. De organisatie financiert en stimuleert onderzoek naar genezing en, omdat dit vaak een lange weg is, ook naar verbetering van de kwaliteit van leven van patiënten nu. Dit is mogelijk dankzij donaties en de inzet van vrijwilligers.