Afbeelding
(Foto: aangeleverd)

Start nu met uw cursus Frans!

REGIO - Bent u deze zomer op vakantie geweest in La douce France? Of wordt het misschien een komende vakantiebestemming? Hoe prettig zou het zijn om de Fransen in hun eigen taal te kunnen aanspreken en niet alleen te wijzen naar wat u nodig heeft of met veel handgebaren proberen een gesprek te voeren?

De Alliance Française Den Helder biedt al meer dan 65 jaar cursussen Frans aan op diverse niveaus: van beginners tot vergevorderden. Er is altijd een niveau dat bij u past en wij werken uitsluitend met gekwalificeerde docenten. De grootte van de lesgroepen is tien à veertien cursisten. Er is dus veel ruimte voor persoonlijke aandacht. Afgelopen jaar hebben we zowel fysiek als via Zoom lesgegeven, maar we hopen het nieuwe cursusjaar alleen fysiek les te kunnen geven.

De cursussen worden op de donderdagavond gegeven. Ze starten 7 oktober 2021 en gaan door tot eind maart 2022. Dit zijn in totaal 20 lessen van 1 ½ uur. De kosten van de cursus zijn €165,00 exclusief boeken. De lessen worden gegeven in het ROC-gebouw aan de Kievitstraat 31 te Den Helder. Natuurlijk houden wij ons aan de coronamaatregelen zoals opgelegd door de regering en de lokale overheid. Mochten er onverhoopt toch strenge maatregelen komen dan worden de lessen online gegeven. Naast de taalcursussen heeft de Alliance Française Den Helder ook aandacht voor de verspreiding van de Franse cultuur. Er worden per cursusjaar een tweetal muzikale avonden, 'soirées musicales', georganiseerd met gerenommeerde artiesten. Ook worden er lezingen in de Franse taal gegeven. En bij voldoende animo wordt jaarlijks een busreis naar Frankrijk georganiseerd.

Inschrijfavond

Donderdag 9 september 2021 om 19.30 uur (tot 21.00 uur) vindt de inschrijfavond plaats (ROC, Kievitstraat 31, Den Helder). Tevens kunt u een korte (gratis) proefles bijwonen waarbij uw instromingniveau wordt vastgesteld. Ook kunt u zich aanmelden via de website of telefonisch advies vragen bij mevrouw L. de Koster (tel. 0223 647018).

Sinds vorig jaar bieden wij ook online privélessen aan: Frans leren in uw eigen tempo en op uw eigen gekozen tijd onder begeleiding van een zeer ervaren docent. Bent u geïnteresseerd in de culturele activiteiten, maar heeft u geen behoefte om lessen te volgen? Dan kunt u lid worden, hierdoor krijgt u korting op de georganiseerde activiteiten. Voor informatie en/of voor aanmelding, zie de website https://www.alliance-francaise.nl/den-helder.

A bientôt!