Ook dit jaar is er ondanks coronabeperkingen een geweldig parcours.
Ook dit jaar is er ondanks coronabeperkingen een geweldig parcours. (Foto: Samuel Mulders)

Verrassende editie ATB ronde tijdens Kermis Zijdewind

ZIJDEWIND - Al meer dan 25 jaar zorgt de organisatie van ATB-Zijdewind voor een sportief tintje aan de Kermis Zijdewind. Wat bij menig fietser bekend staat als dé ronde waarbij er dwars door een met mensen gevulde kroeg wordt gecrosst. De kroeg heeft plaats gemaakt voor de bekende ‘feesttent’, want dit unieke symbool van het evenement wilt de organisatie uiteraard niet kwijt raken.

Door wet & regelgeving zijn er jaarlijks aanpassingen aan het parcours noodzakelijk. De deelnemers uitdagen met een optie tot een (onmogelijke) shortcut over een (te) smalle brug en de daarbij hilarische taferelen behoort helaas niet meer tot de mogelijkheden. Toch worden er ieder jaar nieuwe verassingen uit de hoge hoed getoverd, waarbij toch elk jaar ruim 350 deelnemers meegenomen worden over verschillende obstakels en door de achtertuinen van het dorp. De organisatie is er trots op dat het evenement inmiddels landelijk gevonden wordt door prominente mountainbikers, maar wilt ook zeker benadrukken dat het ook voor de regionale sporter een zeer laagdrempelige kennismaking moet zijn met de sport. Iedereen kan en mag mee doen, zolang je in het bezit bent van een fiets en een helm is er een geschikte klasse voor deelname.

Ook dit jaar zet iedereen zich weer om verassende editie neer te zetten. Een uitdaging, die mede door intrede van de corona-maatregelen die noodzakelijk zijn om het evenement voor iedereen veilig te laten verlopen, steeds groter wordt!

Soms door het gras, soms door de blubber.