Jasmijn Janssen komt naar Makado!
Jasmijn Janssen komt naar Makado! (Foto: aangeleverd)

Freestyle-voetbalkunstenaar Jasmijn Janssen komt naar het Makado

SCHAGEN - Op woensdag 8 september vanaf 14.00 uur krijgt de KlusKeet bezoek van de talentvolle Jasmijn. Vorige week werd ze 1ste op het NK! En opnieuw gekroond tot de beste freestyler van ons land. De week ervoor werd ze 4e op het WK in Praag. 

‘Beste Nederlandse vrouwelijke Freestyle voetballer’ 2021

Als 5-jarig meisje zat ze al op voetbal. Ze had talent en werd gescout door FC Twente. Jarenlang speelde ze in de jeugd van de voetbalclub uit Enschede. Als verdediger, maar ze stond liever voorin. Want daar kon ze trucjes doen. Een bal overspelen? Liever niet… Desondanks speelde Jasmijn zelfs in jeugdelftallen van Oranje. Maar ze was niet gelukkig en besloot te stoppen met voetballen.

In 2014 deed ze mee aan een cursus Freestyle Voetballer en direct wist ze: dit is mijn passie. Jasmijn werd freestyle-voetbalkunstenaar. In huis, in de tuin, op het voetbalveld: uren en uren oefende ze trucjes met de bal. Gelukkig niet voor niets: ze is nu één van de beste balkunstenaars van Nederland. Jasmijn is al zes jaar actief op het allerhoogste niveau.

Inmiddels is Jasmijn dus een bekende naam in het wereldje. Van Boedapest tot Tokio: Jasmijn vliegt de hele wereld over om haar trucs te laten zien. Ook hield ze een balletje hoog met bekende voetballers als Edgar Davids, Jaap Stam en Lasse Schöne.

In 2020 werd ze Best Trick Champion bij het Nederlands Kampioenschap en tijdens EURO2020 dit jaar deed ze vóór de wedstrijden van het Nederlands elftal trucs op het veld van de Johan Cruijff Arena. Ook is ze al twee keer tot vierde beste vrouwelijke freestyle-voetbalkunstenaar van de wereld verkozen. Die top is haar niet onbekend, want sinds 2015 al behoort Jasmijn tot de top-8 van beste vrouwelijke freestylers ter wereld.