Museum vastgelegd per drone.
Museum vastgelegd per drone. (Foto: Wieringer Eiland Museum Jan Lont) )

Genieten van cultureel erfgoed in de eigen omgeving

Vervolg van de voorpagina.

Om het de bezoekers zo makkelijk mogelijk te maken, heeft het Comité OMD langs de deelnemende monumenten vier fietsroutes uitgezet.

Fietsen

"Deze routes starten vanuit de vier voormalige gemeentes, dus eentje over Wieringen, een door de Wieringermeer, een andere tocht voert langs dijken en dorpen in de hoek Niedorp en ook is er nog een uitgezet in de Anna Paulownapolder met Breezand erbij." De opening van het Open Monumentenweekend op zaterdag 11 september om 10.00 uur vindt plaats in het Polderhuis in Anna Paulowna. De opening wordt verricht door wethouder Theo Meskers als portefeuillehouder monumenten. "In verband met corona hebben we deze opening qua bezoekersaantal flink moeten aanpassen. Alleen de monumenteneigenaren zijn daarvoor uitgenodigd, alsmede de historische verenigingen, het cultuurplatform en een aantal raadsleden", legt Astrid uit. "Ondanks de coronamaatregelen die we zoveel mogelijk in acht nemen, hopen wij dat veel mensen er tijdens dit weekend lekker op uit trekken om te genieten van de grote verscheidenheid aan cultureel erfgoed in de eigen omgeving!"

Website

Op www.bezoek.hollandskroon.nl is een pagina over het Open Monumentenweekend aangemaakt, met diverse links die naar de monumenten wijzen. Op deze site worden ook de fietsroutes aangegeven.