Laat de onderkant van de auto goed reinigen.
Laat de onderkant van de auto goed reinigen. (Foto: autowasstraat Witte Paal )

Pekel is de pest voor je autolak en andere onderdelen

SCHAGEN - De winterse taferelen van vorige week leverde prachtige plaatjes op, maar zorgt ook voor een hoop ergernis onder autobezitters. De pekel die de laatste weken op de wegen is gestrooid kan bovendien een hoop schade aan uw auto aanrichten.

Strooizout hecht zich aan gevoelige delen van uw auto met alle gevolgen van dien. Pekel breekt bijvoorbeeld de waxlaag af die uw lak beschermt.

Actie

U kunt zich voorstellen dat de onderkant van uw auto veel te verduren krijgt. Het is dus belangrijk dat ook de onderkant van uw auto goed gereinigd wordt. De carrosserie is vaak al licht beschadigd door bijvoorbeeld steenslag. Pekel is funest voor deze zwakkere delen. Als het strooizout in contact komt met het onbeschermde metaal wordt het roestproces in gang gezet. Autowasstraat Witte Paal in Schagen heeft dit weekend een zeer aantrekkelijke aanbieding. 1 + 1 gratis!!! Kom met uw vrouw, vriendin, vriend, man, buurvrouw, buurman, etc. naar de wasstraat. De eerste auto betaalt 'Het Beste' wasprogramma en de tweede mag er gratis doorheen. U vindt autowasstraat Witte Paal op Witte Paal 3H in Schagen (recht achter SkagaVenture)

De pekel is funest voor de auto