Afbeelding
(Foto: aangeleverd)

Klimaat adaptief tuinieren in gemeente Schagen

SCHAGEN - Onder de bezielende leiding van groen ambassadeur Marleen Ruijter gaat de gemeente Schagen de strijd aan in het NK Tegelwippen. 

Tegel eruit, plant erin, is het motto. Zo’n 60 gemeentes in Nederland zijn betrokken bij deze actie. Op 25 september kunnen de inwoners van gemeente Schagen een tuintegel wippen en inruilen voor twee vaste planten. Uw tegel is deze dag groen waard!

Dat tegelwippen te maken heeft met klimaat adaptief tuinieren is duidelijk. Stenen houden de warmte vast, groen zorgt voor verkoeling door het verdampingsproces van de planten. Stenen laten het regenwater niet door, beplanting neemt vocht op en het water kan makkelijker door de bodem worden opgenomen. Een andere belangrijke reden is dat de aanplant van planten en bloemen de biodiversiteit doet toe nemen. Vogels en insecten, zoals bijen en vlinders, worden voorzien van schuilplaatsen en voeding. 

Eigen kwekerij

Kwekerij De Tuinstek staat samen met Marleen Ruijter op 25 september voor u klaar om uw gewipte tegel om te ruilen voor twee vaste planten. De planten worden opgekweekt zonder bestrijdingsmiddelen en komen allemaal uit eigen kwekerij. Kijk voor meer informatie over de tegelwip actie kijkt u op www.schagen.nl /leven-ondernemen/wat-doen-wij?