Afbeelding
(Foto: JB/RM)

3-Laags zijdezacht toiletpapier

Hoe ga je met toiletpapier om? Soms vermakelijk om te zien wanneer ik naar mezelf kijk, ben ik enorm vooruitgegaan.

Eindelijk volwassen geworden! De domme schaamte van "kijk mij nu eens lopen met dat wc-papier"!

Natuurlijk op een toilet of wc, of het huuske; waar je het liefst alleen verblijft! Dat gevoel, dat je als kind al meekreeg, deur dicht, doortrekken, handjes wassen, wordt over een paar jaar misschien wel hopeloos ouderwets genoemd. Zelf vind ik dat ik ruimdenkend ben, maar wanneer ik naar de t.v.-programma's kijk, waar de intieme geslachtsdelen figuurlijk je om de oren vliegen, voel ik me aangekleed, naakt op mijn bank zitten. Voorlichting prima, maar om een paar miljoen kijkers voor te tekenen, dus ook aan mannen, hoe wij vrouwen precies in elkaar steken: dat vind ik te gĂȘnant voor woorden. 

Ook wij zijn slim genoeg om te zien wat voor 'vlees' wij in de kuip hebben! Wat een menselijke overdenkingen op een donderdagochtend. Nu denk ik opeens aan het winkelcentrum van een paar weken geleden. Gelijk met mij kwam een man de winkel uit, met in zijn armen een paar pakken toiletpapier en een blij gezicht. Echt een uitzondering op zijn medemannen! Hoewel; de oude Romeinen waren echt niet zo preuts. 

Tijdens de opgravingen ontdekte men dat er meterslange zitbanken op verhogingen waren met openingen, waar men al keuvelend met elkaar zijn behoefte deed. Zonder lange pantalon en je bovengewaad om je heen gedrapeerd, zal het er niet eens zo ongezellig uitgezien hebben! Maar of ze in die tijd zulk mooi toiletpapier hadden? Mooi toiletpapier en lekker in je eentje zitten? Ik teken ervoor! De Romeinen deden het samen, wij twitteren samen: de rest doen we alleen!

                                                                        

Afbeelding